Näin valmistuu tuhansien eurojen hintainen Vertu-luksuspuhelin

Nokian omistuksessa oleva luksuspuhelinvalmistaja Vertu kehuu uusien mallien julkistuksen yhteydessä usein, että sen puhelimet valmistetaan käsityönä parhaimpien ammattilaisten toimesta. Käsityö yhdistettynä arvokkaisiin materiaaleihin, kuten nahkaan, kultaan ja jopa timantteihin, nostavat Vertun mallien hinnat useisiin tuhansiin euroihin.

Kuinka tarkkaa Vertun puhelinten valmistus sitten todellisuudessa on? Se selviää yhtiön virallisesta videosta, joka löytyy yltä. Siinä näytetään, miten Vertu Signature -malliston puhelin kootaan yhden ainoan ammattilaisen toimesta tarkkojen työvaiheiden johdattelemana. Malliston puhelimet valmistetaan Englannissa ja laite varustetaan käsityöläisen nimikirjoituksella, jolla halutaan osoittaa, että valmistuksessa ovat mukana ainoastaan parhaat ammattilaiset.

Vertun luksuspuhelimista on uutisoitu MobiiliBlogissakin moneen kertaan. Yksi viimeisimmistä lisäyksistä mallistoon tapahtui hiljattain Constellation Ayxta -nimisen puhelimen muodossa, joka on Vertun ensimmäinen simpukkarakenteinen malli. Sen lisäksi Vertulta löytyy muun muassa Ferrarin kanssa yhteistyössä tehty puhelin.

Lisää Vertun tuotteista voi lueskella valmistajan kotisivulta.

4 kommenttia

  1. Moni kakku päältä kaunis. Samaa roskaa sisällä kuin muissakin malleissa.

  2. Hauska ajatella että puhelin maksaa maltaita, mutta kuorien sisältä löytyy usein varsin perinteinen Nokian halpapuhelimen softa. 😀

    Rumiahan nuo myös mielestäni on, ja turhan painavia! Käytännöllisyydestä ei kyllä ole tietoakaan enkä keksi että tuollainen oikeasti voisi toimia edes jonkinlaisena statussymbolina kenellekkään.

    No, mieltymyksensä kullakin 🙂

    1. Niinpä. Softa on kyllä näiden puhelinten heikkous. Jos materiaalit ovat huippuja, niin toivoisi ohjelmistonkin olevan hieman eri tasolla kuin 100 euron Nokialaisessa.

  3. En ole ollut mitenkaan tyytyvainen Vertun karvalakki malliin.Samat ongelmat kuin halppis malleissakin.

Kommentointi on suljettu!