Tässä on Windows Mobile -puhelimet yhteenkokoava Windows phone -brändi

Windows phone logo

Microsoft on jo jonkin aikaa puhunut uudesta Windows phone -brändistä, jonka alle on tarkoitus koota kaikki Windows Mobilea käyttävät matkapuhelimet. Se tulee olemaan merkittävässä roolissa uusia Windows Mobile 6.5 -puhelimia markkinoitaessa ja yhtiön tarkoituksena onkin ilmeisesti tehdä Windows phonesta kuluttajalle erittäin näkyvä brändi. Sen avulla halutaan esitellä Windows-puhelinten perusominaisuuksia ja hyötyjä, jonka jälkeen asiakas voi valita omia tarpeitaan vastaavan puhelimen.

Windows phone on mitä suurimmissa määrin nimenomaan kuluttajabrändi. Windows Mobilella kerrotaan jatkossa ainoastaan käyttöjärjestelmäversio, joka voi siis olla vaikkapa 6.1 tai 6.5. Uuden brändin tuleminen on näkynyt jo muutamien yhtiöiden julkistuksissa, sillä esimerkiksi taiwanilainen HTC käytti sitä avoimesti jo syyskuun alussa esittelemänsä Touch2-mallin yhteydessä.

Ohjelmistojätin uudesta brändistä on nyt vihdoin saatu myös ensimmäiset kunnolliset kuvat, joissa uusi logo esiintyy. Niissä päävärinä toimii oranssi, jonka yhteydessä käytetään Windows phone -tekstiä ja sinistä Windows-logoa. Ilme on varsin raikas ja onkin mielenkiintoista nähdä, tuleeko Windows phone -logo esiintymään myös uusissa puhelimissa. Nykymallien käynnistyksen yhteydessähän näkyy Windows Mobile -teksti.

Lähde: pocketnow.com

2 kommenttia

  1. Hyi! Saan Windowsista tarpeeksi työpöytäpuolella. Sellaisella toimivaa puhelinta en kyllä taskuuni huoli. Pelkkä Windowsin toiminnallisuus ei ole ainoa syy välttää Microsoftin tuotoksia. Yhtiö kun käyttää hallitsevaa markkina-asemaansa väärin ja koittaa estää parhaansa mukaan kilpailijoidensa pääsyn sen päätoiminta-alueille lobbaamalla, uhkailemalla, lahjomalla ja olemalla tukematta avoimia standardeja.

    1. Itse asiassa Microsoftilla ei älypuhelimissa ole lähimainkaan hallitsevaa markkina-asemaa, joten ainakaan sillä puolella sen käyttö ei onnistu. Muistaakseni jossain tutkimuksessa Windows mobilen markkinaosuus mobiilikäyttöjärjestelmissä oli pienempi kuin Androidin, vaikka Android on uusi tulokas. Tämähän ei tietenkään vaikuta toimintaan pc-käyttöjärjestelmän kohdalla, mutta silti.

Kommentointi on suljettu!