Microsoftin ohjelmistokauppa vanhemmille Windows Mobile -versioille marraskuussa?

Microsoftin pitkään odotettu Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä saapuu markkinoille vihdoin 6. lokakuuta, jolloin ovensa avaa myös yhtiön oma Marketplace-ohjelmistokauppa. Uusi ohjelmistokauppa on aluksi saatavilla ainoastaan Windows Mobilen tuoreimmalle versiolle, mutta Microsoft on kertonut laajentavansa kaupan myös Windows Mobile 6.0- ja 6.1-versioihin.

Tähän asti tiedossa on ollut vain, että Marketplacen laajennus tapahtuu tämän vuoden puolella. Sen tarkemmin yhtiö ei ajankohtaa ole vielä määrittänyt. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että vanhempien Windows Mobile 6 -versioiden käyttäjät pääsevät nauttimaan ohjelmistokaupan tuomasta helppoudesta jo marraskuussa.

Microsoftin Todd Brix kertoo Windows Mobilen virallisessa blogissa, että yhtiön tavoitteena on saada niin sanottu toinen vaihe ohjelmistokaupan osalta käyntiin marraskuussa. Ensimmäisessä vaiheessa, joka tapahtuu 6. lokakuuta, kauppa avataan 6.5-puhelimille. Seuraavassa vaiheessa vuorossa ovat vanhemmat versiot. Toisessa vaiheessa on luvassa myös uusia ominaisuuksia kuten käyttäjien tekemät sovellusarviot, piratismia hankaloittavat suojaukset ja mahdollisuus käyttää sovelluskauppaa kotitietokoneen kautta.

Yllä oleva tieto on varmastikin erittäin mieluisa Windows Mobile 6.0- ja 6.1-puhelinten omistajille. On hienoa, että Microsoft päätti heti alussa tuoda ohjelmistokaupan myös vanhemmille versioille. Sen ansiosta ohjelmien asentaminen ja löytäminen helpottuu moninkertaisesti, sillä käyttäjien ei tarvitse enää metsästää ohjelmia Internetin hakukoneiden kautta.

1 kommentti

  1. Pienellä kikkailulla tuo Marketplace sovellus asentui vallan hienosti Diamond2:n WM6.1:n ja toimiikin ongelmitta aina latauksia myöden.

Kommentointi on suljettu!