Video: Nokia esittelee N900:n verkkoselaimen keskeisiä ominaisuuksia

Nokia, Maemo 5 ja N900 ovat varmastikin kaikkien mobiilimaailmaa seuraavien huulilla parhaillaan. Elokuussa esitelty uutuus on saapumassa markkinoille loka-marraskuussa ja esimerkiksi Nokian omasta Online Kaupasta sen voi jo ennakkotilata 599 euron hintaan.

MobiiliBlogissa Nokia N900 -mobiilitietokonetta on käsitelty jo useaan otteeseen. Olemme tehneet muun muassa katsauksen puhelimessa pyörivän Maemo 5 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin ja kertoneet, että Nokian laitteesta on odotettavissa markkinoille niin sanottu suomiversio, josta löytyy å-, ä- ja ö-kirjaimet omien näppäimien takaa. Mukana on vilahtanut myös kiinnostava video, jossa käydään läpi yleisesti Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Sen katsominen antaa loistavan käsityksen laitteen nopeudesta ja moniajon hienoudesta.

Nyt tarjolla olisi uusi video, joka tulee Nokian suunnalta. Se on julkaistu Nokia Conversations -blogissa ja siinä yhtiössä työskentelevät Mikko Korpelainen ja Martin Shüle käyvät läpi puhelimen verkkoselainta. Videon ensimmäisellä puoliskolla Korpelainen kertoo perusominaisuuksista ja lopussa Shüle demonstroi selaimen tukemia eletoimintoja.

Maemo 5:n verkkoselain poikkeaa monien muiden suurten mobiilialustojen selaimista siinä, että se pohjautuu WebKitin sijaan Mozillan teknologiaan ja tarjoaa täydellisen Flash-tuen. Selaimen teknologia on tuttua muun muassa työpöytäkäytössä jatkuvasti suosiotaan kasvattavasta FireFox-selaimesta. Laajasti tuettujen web-standardien lisäksi selaimessa on panostettu nopeuteen ja eletoimintoihin, joiden avulla voi esimerkiksi zoomata sivuja pyörittämällä sormea näytöllä.

2 kommenttia

  1. Nokialki pelaillaa jotain farmvillee XD, ei hyvin mee. Kyllähän tuo ihan hieno laite on muttaku mulla on jo täysi Win XP-laite taskus nii mobiilidevicet on omalla kohalla jo vähä out ja se on ikävää se ;(

Kommentointi on suljettu!