Palm Pixistä on tulossa myös GSM-versio

Palm Pixi GSM

Matkapuhelinmarkkinoilla edelleen vaikeuksissa oleva Palm on kyennyt nostattamaan positiivista kiinnostusta yhtiötä kohtaan uusilla WebOS-pohjaisilla puhelimilla. Markkinoilta löytyy parhaillaan ainoastaan yksi yhtiön uuden sukupolven alustaan perustuva puhelin, joka on Pre. Se on kuitenkin saamassa tämän vuoden puolella seurakseen ohuemman, kompaktimman ja edullisemman Pixi-mallin, jonka Palm esitteli syyskuussa.

Asiakkaiden kannalta on harmillista, että Palmin uusien puhelinten myynti keskittyy pelkästään Yhdysvaltojen markkinoille. Hyvä uutinen on joka tapauksessa se, että Pre on tulossa ilmeisesti jo tämän kuun aikana ainakin osaan Euroopan maista. Operaattori O2 mainostaa uutuuden saapuvan Iso-Britanniaan jo 16. lokakuuta. Sen lisäksi Pre on tulossa tämän vuoden aikana Espanjaan, Irlantiin ja Saksaan. Suomessa ensimmäistä WebOS-puhelinta joudutaan luultavastikin odottelemaan vielä tovi.

Viimeisimmät verkkoon levinneet tiedot osoittavat, että myös Pixi on levittäytymässä ennemmin tai myöhemmin Eurooppaan. Yhdysvalloissa myytävän CDMA-yhteydellä varustetun Pixin lisäksi nettiin on vuotanut kuvia, joissa esiintyy GSM-versio Palmin tulevasta uutuusmallista. Puhelin on odotettavasti muilta ominaisuuksiltaan identtinen Yhdysvalloissa myytävän mallin kanssa, vaikka kuvissa esiintyvässä GSM-versiossa onkin kahdeksan gigatavun sijasta vain neljä gigatavua sisäistä muistia. Kyseessä on luultavasti prototyyppilaitteelle asetettu rajoitus, sillä ainakaan vanhalle mantereelle suunnatusta Prestä ominaisuuksia ei ole karsittu

Palm Pixin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2,63 tuuman kosketusnäyttö, Bluetooth 2.1, GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahden megapikselin kamera ja LED-salama. Laitteelta löytyy paksuutta ainoastaan 10,85 millimetriä ja se painaa 99,5 grammaa. Yhdysvalloissa Pixi saapuu myyntiin ennen joulusesonkia Sprint-operaattorin kautta.

Lähde: EngadgetMobile