HTC:n Android-malliston lippulaiva kantaa nimeä Dragon?

HTC

Älypuhelinvalmistaja HTC julkaisi muutama päivä sitten jo viikkoja huhuissa pyörineen HD2:n, joka on 4,3 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu Windows Mobile 6.5 -pohjainen älypuhelin. Se ei ole pelkästään yhtiön Windows phone -malliston lippulaiva, vaan kyseessä on oikeastaan joka osa-alueella HTC:n tämän hetken kaikkein kovin laite. Näin ollen voidaankin aloittaa arvailut siitä, milloin Android-mallistossa tullaan näkemään jotain vastaavanlaista.

Ensimmäiset huhut uudesta Androidilla varustetusta lippulaivasta ovatkin jo levinneet verkkoon. Niiden mukaan HTC:llä on valmisteilla Dragon-nimellä kulkeva puhelin, jonka teknisten ominaisuuksien pitäisi olla varsin lähellä HD2-mallia. Tämän hetkiset tiedot viittaavatkin siihen, että tuloillaan on HD2-mallin kaltainen huippuluokan puhelin, josta löytyy Windows Mobilen sijaan Google Android -käyttöjärjestelmä.

Huhutusta Dragon-mallista tulisi löytymään ainakin yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin, 480 x 800 pikselin kosketusnäyttö ja Android 2.0 -käyttöjärjestelmä sekä Sense-käyttöliittymä. Näytön koosta ei ole vielä arvioita, mutta edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella ei olisi ihme, jos se on HD2:n tavoin 4,3 tuumaa.

HTC Dragon -huhu on vielä erittäin hataralla pohjalla, mutta jotain sen kaltaista on varmastikin tulossa viimeistään ensi vuoden puolella. Android jatkaa kehittymistään ja jo 1.6-versio tuo tuen suuremmille näyttöresoluutioille, joten on selvää, että myös HTC tulee hyödyntämään alustan uudet ominaisuudet.

Lähde: MobileCrunch