Näin Nokian laboratoriossa testataan laitteiden kestävyyttä

[viddler id=83bf6752&w=545&h=351]

EngadgetMobilen väki pääsi aivan vastikään vierailemaan maailman suurimman matkapuhelinvalmistaja Nokian tutkimus- ja kehitysyksikössä San Diegossa. Ikäväkseen heille ei kuitenkaan tarjoutunut mahdollisuutta nähdä esimerkiksi uutta Nokia N900 -mallia tai muita tulevaisuuden uutuuksia, mutta jotain kiinnostavaa reissulla nähtiin, josta tuloksena on yllä oleva video.

Paikan päällä bloggaajat saivat tilaisuuden nähdä, kuinka yhtiö pyrkii simuloimaan muutamassa päivässä vuosien käytön aikana tapahtuvan rasituksen. Nokian testauslaboratoriossa käy jatkuvasti kova kuhina, sillä puhelimille tehdään useita testejä, joilla pyritään varmistamaan laitteiden kesto normaalissa käytössä. Puhelimet käyvät läpi kohtuullisen kovan rasituksen, joten ei ole ihmekään, jos onnistuneimmat mallit kestävät pientä tiputtelua ja muutenkin kovempaa käyttöä.

Laboratoriossa suoritettaviin testeihin kuuluvat muun muassa nappien painelu, läppien aukominen, kuumentaminen, kylmentäminen, tärisyttäminen ja tiputtelu. Testauslaitteiden lisäksi Nokialta löytyy myös hyvät välineet puhelimissa ilmenevien vikojen analysointiin, joihin lukeutuvat ainakin elektronimikroskooppi ja CT-skanneri. Niillä löydetään rikkoutuneet piirilevyt ja pettäneet liitokset.

Lähde: EngadgetMobile

5 kommenttia

  1. Meinaat varmaan sitä Ikean robottia, joka painelee tuolia jatkuvasti kuin siihen istuttas. Jos tosta ei ole kyse niin en kyllä keksi miten muuten tosta voisi Ikea tulla mieleen 🙂

  2. Hauska video! 😀

    Ainoa mitä ei liene mahdollista (videon perusteella) testata on puhelimen pölynkestoa tai miettiä miten estää ihan tavallisen pölyn joutuminen kiusallisesti esimerkiksi näytön levyjen väliin.

    Kestävyyspuhelimet tietenkin erikseen, mutta esim tuolla hytkyttelypöydällä (vibration table) jos olisi pölyä, niin varmasti olisi kaikissa puhelimen jemmoissa pölyä sisällä. Onkohan pölyn kerääntymiselle siis mitään kriteeriä että milloin puhelin reputtaa ko. kokeen.

  3. Vielä kun se ohjelmistotestaus olisi yhtä kattavaa 🙂

Kommentointi on suljettu!