Windows Mobile 6.5 sai hyvän lähtölaukauksen – odotettavissa 30 uutta puhelinta

Windows phone -puhelimet

Hartaasti odotettu seuraavan sukupolven Windows Mobile -käyttöjärjestelmä, versionumeroltaan 6.5, laukaistiin virallisesti markkinoille 6. lokakuuta. Sen merkittävimpiin uudistuksiin kuuluvat parannettu käyttöliittymä, ohjelmistokauppa, uudistettu Internet Explorer -verkkoselain ja maksuton My Phone -palvelu.

Ohjelmistojätin mobiilialustalla varustetut puhelimet kootaan jatkossa uuden Windows phone -brändin alle. Sen avulla halutaan niputtaa puhelimet yhteen, jotta niitä voidaan markkinoida helpommin. Samalla laitteiden yhtenäiset ominaisuudet saadaan paremmin esille ja luodaan selkeämpi kuva Windows phone -puhelinten mahdollisuuksista.

Microsoft odottaa valmistajien julkaisevan peräti 30 uutta Windows phone -puhelinta vuoden loppuun mennessä yli 20 maassa. Mukana tulee olemaan useita erilaisia ja eri hintaisia puhelimia.

Windows phone -puhelin on kokonaisvaltainen ratkaisu, joka tekee yhteydenpidosta vaivatonta, helpottaa tietojen ja sovellusten käyttämistä sekä vastaa monipuolisesti viestintätarpeisiin sekä työssä että vapaa-ajalla. Nyt Windows-maailma on helppo ottaa mukaan kaikkialle”, sanoi Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer.

Yhtiössä Windows phone -puhelimet nähdään tehokkaina työkaluina sekä yksityis- että yrityskäytössä. Niillä voidaan yhtä helposti muokata työhön liittyviä asiakirjoja kuin koordinoida vaikkapa lasten harrastuskyytejä verkkopalveluissa. Laitteista saa myös helposti persoonallisia teemojen avulla, joita voi luoda Custom Theme Creator -verkkopalvelussa osoitteessa http://www.windowsphone.com/theme.

Windows phone -puhelinten parhaimpien ominaisuuksien joukkoon luetellaan muun muassa Windows Live -palvelu, Adobe Flash Lite -tuellinen Internet Explorer -selain, Exchange-tuki, Microsoft Office Mobile ja Windows Live Media Manager, jolla voi synkronoida tiedostot tietokoneen ja puhelimen välillä. Hehkutusta saa myös My Phone -palvelu, joka kerää käyttäjän tiedot salasanalla suojattuun verkkosivustoon, josta ne ovat helposti palautettavissa, mikäli puhelin katoaa tai se varastetaan.

Kiehtovimpien toimintojen joukkoon kuuluu tietenkin myös Windows Marketplace for Mobile, eli ohjelmistokauppa. Se helpottaa laadukkaiden sovellusten löytämistä ja luo kehittäjille mahdollisuuden tavoittaa miljoonia Windows Mobile -käyttäjiä maailmanlaajuisesti. Tähän mennessä palveluun on rekisteröitynyt jo yli 700 kehittäjää ja heti ensimmäisenä päivänä palvelussa on noin 250 sertifioitua sovellusta.

Suomessa uuden sukupolven Windows phone -laitteita tullaan näkemään ainakin Samsungilta, Sony Ericssonilta ja HTC:ltä. Samsungilta on tulossa muun muassa suomalaisella QWERTY-näppäimistöllä varustettu Omnia Pro, Sony Ericsson esitteli hiljattain XPERIA X2:n ja HTC vie Windows-puhelimet uudelle tasolle HD2-huippupuhelimellaan. Edellä mainittujen mallien lisäksi tulossa on paljon muutakin ja esimerkiksi useat HTC:n jo myynnissä olevat mallit saavat päivityksen Windows Mobile 6.5 -versioon lokakuussa.