Nokia myöntää ongelmat N97:n linssinsuojuksen kanssa

Nokia N97 linssi

Kesällä useat N97-käyttäjät raportoivat eri kanavien kautta ikävästä ongelmasta linssinsuojuksen kanssa, joka johti kameran linssin naarmuuntumiseen käyttäjän toimista riippumatta. Tutkimuksissaan käyttäjät tulivat siihen tulokseen, että itse suojus on asetettu liian lähelle linssiä, jonka vuoksi pienenkin roskan joutuminen väliin saattoi aiheuttaa pahaa jälkeä. Pahimmissa tapauksissa naarmuuntuminen vaikutti negatiivisesti kameralla otettujen kuvien laatuun.

Ongelmasta on tullut Nokialle ilmeisen paljon valituksia, sillä yhtiö on ottanut siihen kantaa virallisessa Conversations-blogissaan. Nokia myöntää, että osassa puhelimia suojus on saatettu asentaa liian lähelle linssiä, jolloin lian tunkeutuminen väliin voi aiheuttaa naarmuja. Yhtiössä neuvotaankin ongelman kohdanneita käyttäjiä puhdistamaan linssi pehmeällä liinalla. Jos ongelma ei kuitenkaan poistu puhdistuksella, niin puhelin tulee viedä lähimpään Nokian huoltoliikkeeseen, jossa laitteeseen vaihdetaan takuuseen joko suojus tai itse linssi.

Nokian mukaan kyseessä on joka tapauksessa varsin harvinainen ongelma N97-mallin toimitusmäärät huomioon ottaen. Yhtiö haluaa siis sanoa, että asiakkaat voivat huoletta ostaa uutuuspuhelimen itselleen. On kuitenkin selvää, että virallinen kannanotto aiheeseen kielii tavallista suuremmasta ongelmasta. Onneksi vika on tiedostettu ja sen korjaus on erittäin yksinkertainen. Voisikin siis kuvitella, että tuotannosta tulevista puhelimista naarmuuntuminen on saatu jo kitkettyä kokonaan pois.

6 kommenttia

 1. Se on hyvä, että Nokia on niellyt ylpeytensä tämän asian kanssa, ja myöntänyt, että toi on ongelma. Mutta myöntäisivät vielä nämä muut ongelmat. Saa nähdä mitä ensi viikon softapäivitys tuo tullessaan.. Jos puhelimen uskaltaisi ottaa takaisin päivittäiseen käyttöön..

 2. ”…varsin harvinainen ongelma N97-mallin toimitusmäärät huomioon ottaen.” Mitähän tuolla halutaan sanoa? Puhelimia on mennyt paljon, joten sen takia on oletettavaa, että puhelimen mekaniikassa on pahoja ongelmia….vai mitä?
  Jotenkin olen vain jo tottunut siihne, että Nokialaisessa on parasta mitä vähemmän siinä on liikkuvia osia. Varmaan moni muistaa ammoisien aikojen banaaniluurien kosketushäiriöt, erikoisimpien näppäinratkaisujen ongelmat jne jne.

 3. No hyvähän se on että edes puoliksi myönnetään, mutta mitäs voi päätellä N97 Minin designratkaisusta missä linssinsuojus on poistettu kokonaan. 🙂 Itselle se oli Nokialta lausunto että ihan samalla tavalla linssi säilyy suojuksella ja ilman!

 4. >””…varsin harvinainen ongelma N97-mallin toimitusmäärät huomioon ottaen.”
  >
  > Mitähän tuolla halutaan sanoa?

  Sitä, että vain pienellä murto-osalla käyttäjistä on noita ongelmia ollut.

  > Puhelimia on mennyt paljon, joten sen takia on oletettavaa, että puhelimen
  > mekaniikassa on pahoja ongelmia….vai mitä?

  Öh. miten se suuri myyntimäärä nyt sitä muka tarkottaa?

 5. Nokia sentään myöntää, jos ongelmia on toisin kuin esim Apple joka tyypillisesti ei koskaan myönnä mitään, Applen mielestään vika on aina käyttäjissä.

  Mitä tulee tuohon N97:n linssisuojusongelmaan, voi kuitenkin kysyä hyvällä syyllä, että onko se linssin naarmuttaja todella se linssisuojus vai ehkä suojuksen alle mennyt pöly? Ehkä yksi ratkasu olisi tehdä linssisuojuksesta sellainen, joka kääntyy saranan varassa sivuun sen sijasta että se liukuu linssin yli. Tuolla tavalla suojuksen ei pitäs raapia linssiä vaikka linssin ja suojuksen väliin pääsisikin pölyä.

 6. ”Itselle se oli Nokialta lausunto että ihan samalla tavalla linssi säilyy suojuksella ja ilman!”

  Kyllä musta linssisuojus on hyvä olla. Kun puhelin on jatkuvasti taskussa, niin se kameran linssi väkisinkin hankautuu mm. housujen kangasta vasten, joka ajanmittaan saattaa synnyttää pieniä naarmuja linssiin. Toinen juttu on sitten se, että suojukseton linssi on kokoajan alttiina sormenjäljille.

  Itselläni olevassa Nokia 5800 XPressMusic luurissa ei ole linssisuojusta ja aina hyvä muistaa ennen valokuvien ottoa pyyhkiä mikrokuituliinalla se linssi puhtaaksi. N95:ssä linssi pysyi paremmin opuhtaana, koska se oli suojuksen alla.

  N95:n linssisuojuksen en havainnut linssiä raapivan, eli imeisesti se oli onnistuneempi kuin N97:n suojus. Ehkä N97:ssä se linssisuojus on hiukan liian lähellä linssiä. Linssin ja suojuksen väliin joutuva pöly saattaa sitten aiheuttaa ongelmia.

Kommentointi on suljettu!