Sony Ericssonin uutuuskolmikko pian kaupoissa

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson ilmoitti tänään lehdistötiedotteella, että sen Satio-, Aino– ja Yari-puhelimet saapuvat kauppoihin loka-marraskuussa. Yhtiö esitteli puhelimet jo toukokuussa, mutta myöhässä ne eivät kuitenkaan tule markkinoille, koska julkistuksen yhteydessä uutuuksien sanottiin olevan saatavilla vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Sony Ericsson mainostaa uudessa tiedotteessaan laitteita viihdepuhelinten superkolmikoksi. Sitä ne varmastikin myös ainakin osittain ovat, koska jokainen tarjoilee erittäin mielenkiintoisia toimintoja. Satiosta löytyy 12,1 megapikselin kamera, Aino osaa hakea sisältöä Playstation 3 -pelikonsolista ja Yari vie eleohjauksen matkapuhelimissa uudelle ulottuvuudelle. Puhelimet tuovatkin pitkästä aikaa jotain uutta Sony Ericssonin suunnalta, jonka mallisto on viimeisen vuoden, jopa parin aikana lähinnä vain toistanut itseään.

Matkapuhelinmarkkinoilla Sony Ericssonin meno on ollut viime aikoina varsin takkuista. Eniten huonoon menestykseen on tietenkin vaikuttanut mallisto, jolla ei olla onnistuttu houkuttelemaan kuluttajia. Ehkä heikoin lenkki yhtiön valikoimassa on ollut älypuhelimet, joita ei ole tarjolla juuri ollenkaan. Ensi vuonna tilanteen pitäisi parantua kunnolla ja pian saapuvat Symbian-pohjainen Satio ja Windows-puhelin XPERIA X2 paikkaavat tilannetta jo tänä vuonna hieman.

Uutuuskolmikkoon liittyykin yhtiön kannalta varmastikin paljon odotuksia. Niiden toivotaan nostavan myyntiä ja palauttavan yhtiö takaisin kasvu-uralle. Sony Ericssonin todellinen näytön paikka on ensi vuonna, jolloin tulemme näkemään lisää Symbian-puhelimia sekä mitä ilmeisemmin myös Android-puhelimia. Toivottavasti yhtiö kestää kilpailussa ja jatkaa markkinoilla vielä pitkään.

1 kommentti

  1. Toivon kyllä Sony Ericssonille onnea ja menestystä uusien puhelimien kanssa. Sony Ericssonit ovat kuitenkin aina olleet positiivisella tavalla erottuvia puhelimia. Allekirjoittaneelle ongelmia ko. merkkisen puhlimen valinnassa on ollut lähinnä puhelimien käyttämät käyttikset ja yhteensopimattomuus Nokialaisissa luotujen esim. puhelinmuistiomerkintöjen kanssa.

    Satio olisi muuten meikäläisen seuraava puhelin jos siinä vain olisi fyysinen QWERTY näppäimistö.

Kommentointi on suljettu!