Videolla jälleen: Nokia N900

Verkkoon on jälleen ilmestynyt todella kiehtova video Nokia N900 -mobiilitietokoneesta, joka on varmastikin johtavan matkapuhelinvalmistajan tämän hetken mielenkiintoisin puhelinmalli. Aikaisemmin olemme MobiiliBlogissa informoineet kahdestakin videosta, joista ensimmäisessä käsitellään yleisesti sen käyttöliittymää ja toisessa keskitytään pelkästään verkkoselaimen ominaisuuksiin. Tämänkertaisessa pätkässä pääosassa ovat työpöytä, videon toisto, viestiominaisuudet ja itse laitteen rakenne.

Videosta käy ilmi, että käytössä on kaikkiaan neljä eri työpöytänäkymää, joita käyttäjä voi muokata minisovelluksilla. Tarjolla on muun muassa mahdollisuus lisätä työpöydälle pikakuvakkeita nettisivustoille ja yhteystietoihin. Niiden lisäksi mukana ovat ainakin Facebook-, kalenteri- ja mediasoitin-widgetit.

Videon toistoa demotaan 720p-tasoisella trailerilla, joka pyörii ongelmitta. Tämä lupaakin hyvää mediaominaisuuksien osalta. Eniten videossa keskitytään viesteihin. Esittelijä näyttää, miten tekstiviestin lähettäminen onnistuu ja kuinka ne tuodaan esille omassa näkymässään. Lopussa käydään läpi laitteen rakennetta ja hieman Nokia N900:n teknisiä ominaisuuksia, joihin lukeutuvat 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -prosessori, viiden megapikselin kamera ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö.

8 kommenttia

 1. Hmm olenko mä ainoa jonka mielestä tuo käyttis pitää tollasta ärsyttävää pientä nykimistä siirryttäessä sovelluksii ja sovelluksissa? iha jokasessa n900 videossa oon saman huomannu. Ite ainaki ku on vuosia tottunu käyttää nopeeta tietokonetta ni ei sitä yhtäkkiä halua mitään pätkivää laitetta käyttää, eihä se ny mitenkää isoa pätkimistä ole, mutta itse en ainakaan tykkää

 2. Minulle prosessorin teho tai tehottomuus oli pienoinen yllätys, kun Samsung, HTC ja kumppanit rullaavat ulos laitteita, joissa on 800MHz-1GHz:n ARM-prosessoreja. Onkohan tähän prosessorivalintaan joku erityinen syy, jota täältä puolelta katsottuna ei ymmärrä? Mitähän apuprosuja tuossa ympärill ä on esim. näytön suhteen?

 3. F.U.D., Vesku, F.U.D. 🙂
  Noi värkit ovat aina tasapainoinen kokonaisuus. Ja kompromissi.
  Joskus onnistuneempia kuin toisinaan.
  Usein jos nostetaan jokin osa kokonaisuudesta muiden yli, kunten megahertzit, sillä koitetaan vain piilottaa jotain ei-niin-mairittelevaa osaa.
  Ihan kuin iLuurin moniajottomuus, joka on nätisti obfuskoitu.
  -kari mattsson

 4. Nokian kosketusnäyttömallithan ovat yleisestikin olleet varsin tehottomia. Esimerkkinä vaikka N97, jossa on vain 434 megahertsin suoritin.

 5. ilmeisesti tuo N900 ”tehottomuus” johtuu siitä että järjestelmä on rakennettu OMAP3-alustalle ja vaikkakin sieltäkin on tehokkaampia prosessoreita olemassa, kuten ilmeisesti iphonen 3Gs:n, niin nokia ei ole nähnyt tarpeelliseksi koska luottaa ohjelmointiinsa. Ja eiköhän muuten ole ihan kustannuskysymys, eli hinta nousisi tehokkaamman mutta myös kalliimman prossun myötä korkeammalle. Mutta korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.

 6. Nokia on perinteisesti ollut hyvä optimoimaan virrankulutusta. Jos luureihin nakattaisiin markkinoiden nopeimmat prosessorit olisi sillä suora yhteys myös akkujen virrankestoon.

  1. Tuo on varmastikin yksi hyvä pointti. Toivottavasti Nokian valinta näkyy parempina toiminta-aikoina.

 7. Olen itsekin huomannut että N900 hidastelee AINA kun vaihtaa sovelluksesta toiseen.

  Terveisin. Bhidda Kanth Deb

Kommentointi on suljettu!