LG GD510:n aurinkopaneelikuoret varmistuivat

LG GD510 aurinkopaneeli

Korealainen matkapuhelinvalmistaja LG esitteli muutamia viikkoja sitten GD510-kosketusnäyttöpuhelimen, jota kehutaan kompaktiksi ja yksinkertaiseksi. Lehdistökuvista huomattiin heti, että tarjolla saattaisi olla jonkinlaiset aurinkopaneelikuoret, joiden kautta puhelimeen olisi mahdollista saada niin sanottua vihreää energiaa. Yhtiö itse ei puhunut ominaisuudesta tuolloin vielä sanallakaan, mutta on nyt virallistanut asian lehdistötiedotteella.

LG kertoo tuovansa GD510:lle, joka tottelee myös leikkisästi nimeä Pop, lisävarusteena aurinkopaneelilla varustetun takakuoren. Sen avulla puhelimeen voi ladata virtaa pitämällä sitä auringossa. Yhtiön mukaan kymmenen minuutin aurinkokylpy antaa virtaa hieman reilun 2 minuutin mittaisen puhelun verran tai vastaavasti tarjoaa 180 minuuttia valmiusaikaa. Optimaalisissa olosuhteissa puhelimen makoiluttaminen auringossa tunnin ajan toisi näin ollen lähes 15 minuuttia ylimääräistä puheaikaa.

Aurinkoenergiaa hyödyntävä kuori on yksi osa yhtiön tavoitetta vihreämpään kehitykseen ja päästöjen vähentämiseen. Uutuuspuhelimessa ympäristö on huomioitu jättämällä siitä kokonaan pois PVC, BFR ja 99,9 prosenttisesti myös CFR. Lisäksi varusteisiin kuuluu niin sanottu energiatehokas laturi, joka piippaa ja ilmoittaa näytölle ilmestyvällä tekstillä, että se tulisi irrottaa seinästä. Puhelimen pakkaus on tehty kierrätyspaperista ja siihen tulostetut tekstit ja kuvat on printattu käyttämällä soijapohjaista mustetta.

LG Popin tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat GSM-yhteydet, kolmen megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth ja kolmen tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 240 x 400 pikseliä. Puhelin saapuu Euroopassa myyntiin vielä tämän kuun aikana.

LG GD510