Nokian Booklet 3G -minikannettava ensimmäisille markkinoille 22. lokakuuta

Nokia tuo elokuussa esittelemänsä Booklet 3G -minikannettavan myyntiin Saksassa 22. lokakuuta. Samaisena päivänä lähtölaukauksen saa myös seuraavan sukupolven Windows 7 -käyttöjärjestelmä, joka vauhdittaa Nokian miniläppäriä.

Booklet 3G on maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ensimmäinen minikannettava. Uutuus on varustettu alumiinikuorilla ja se painaa 1,25 kiloa. Nokia on panostanut kannettavassaan erityisesti akun kestoon ja yhtiössä lupaillaankin Booklet 3G:n kykenevän jopa 12 tuntiseen työskentelyrupeamaan yhdellä latauksella.

Nokian minikannettavan pellin alta löytyy 1,6 gigahertsin kellotaajuudella tykyttävä Intel Atom Z530 -suoritin, yksi gigatavu 533 MHz:n DDR2 -muistia ja 120 gigatavun SATA-kovalevy (8 MB, 4200 RPM). Sen muita ominaisuuksia ovat 10,1 tuuman näyttö, WiFi, Bluetooth, GPS ja 3G-yhteydet. Uutuus onkin monipuolisten yhteyksien ja loistavien toiminta-aikojensa johdosta mainio valinta liikkuvaan käyttöön.

Laitteen myyntihinta ennen veroja, lisiä ja operaattori alennuksia on 575 euroa. Saksassa Nokia Booklet 3G on saatavilla O2-operaattorin kautta 249 euron kertamaksulla. Sen lisäksi maksettavaa tulee 20 euroa joka kuukausi seuraavan kahden vuoden ajan. Kokonaisuudessaan hintaa läppärille kertyy siis 729 euroa.

Booklet 3G:n saatavuus ja lopullinen myyntihinta muilla markkinoilla tulevat varmistumaan lähitulevaisuudessa.

Lähde: Nokia Conversations