Nokian uusi matkapuhelinten hallintasovellus valmistui: Ovi Suite 2.0

Nokia Ovi Suite 2.0

Kesäkuun loppupuolella julkiseen betatestaukseen levinnyt Nokia Ovi Suite 2.0 on nyt valmis. Yhtiö kertoo Beta Labs -blogissaan, että ensimmäinen virallinen versio on yleisessä jaossa ja se kantaa versionumeroa 2.0.0.10. Uutuussovellus tukee kaikkiaan 142 Nokian laitetta ja sen voi ladata muun muassa Ovi.comista tämän linkin takaa.

Ovi Suite 2.0:n päätarkoituksena on yhdistää Nokian eri synkronointi- ja hallintasovellukset yhteen pakettiin. Tarjolla on ollut aiemmin muun muassa PC Suite, Ovi Suite 1.0, Nseries PC Suite ja monia muita ohjelmistoja, joiden toiminnallisuudet on nyt pyritty kokoamaan selkeästi yhden sovelluksen ympärille. Suuren sovellusmäärän hallinta on vaikeaa ja eritoten niiden ylläpito sekä kääntäminen useammille käyttöjärjestelmille on hankalaa. Niinpä Nokia päätti kehittää Ovi Suite 2.0:n, johon on koottu kaikkein tärkeimmät ominaisuudet eri sovelluksista.

Sovelluksen kenties keskeisin ominaisuus on mahdollisuus siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä. Käyttäjä voi esimerkiksi tuoda sen avulla koneella sijaitsevat musiikit puhelimeen ja päinvastoin siirtää puhelimen kameralla napsitut kuvat tietokoneelle. Sen lisäksi sillä onnistuu varmuuskopioiden tekeminen, puhelimen ohjelmiston päivittäminen, yhteystietojen muokkaaminen ja viestien tarkastelu selkeässä keskustelunäkymässä.

Nokia Ovi Suite 2.0 on rakennettu Qt-kehitysympäristöä hyväksikäyttäen, joten sen kääntäminen Windowsin lisäksi myös muille alustoille pitäisi olla tavallista helpompaa. Tällä hetkellä tarjolla on joka tapauksessa vain Windows-versio, mutta Nokia lupailee Mac OS X -käyttäjien pääsevän hyötymään uuden sovelluksen mahdollisuuksista pian. Mahdollisesta Linux-käännöksestä ei ole vielä tietoa. Sellaisen voisi kuitenkin kuvitella olevan työn alla.

4 kommenttia

  1. ”Sovelluksen kenties keskeisin ominaisuus on mahdollisuus siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä. ” Eikös tämä nyt ole ollut mahdollista edelläkävijä Nokia PC Suitessa jo vuosikausia.

    1. Toki, mutta näkisin, että kyseinen toiminto on myös uuden sovelluksen keskeisin ominaisuus. Kuten uutisessa mainitaan, niin Ovi Suite 2.0 pyrkii kokoamaan useiden eri ohjelmistojen ominaisuudet yhteen sovellukseen.

  2. Ei toimi minun XM5800:ssani kunnolla. Surkea softa ja käytettävyys.

Kommentointi on suljettu!