Apple kehittää omaa radiosovellusta iPhonelle?

iPhone radio-ominaisuus

9to5Mac-verkkosivusto kertoo saaneensa vihjeen, jonka mukaan Apple kehittelee omaa radiosovellusta iPhone-älypuhelimelle. Huhu kertoo, että sovellusta olisi mahdollista ajaa taustalla ja sen ominaisuudet vastaisivat pitkälti uuden iPod Nanon radiosovelluksen toimintoja.

Apple on pitkään pidättäytynyt tuomasta radio-ominaisuutta sen iPod-soittimiin. Yhtiö käänsi kuitenkin kelkkansa syyskuussa, jolloin se esitteli viidennen sukupolven iPod Nano -soittimen. iPhonesta ja kehittyneemmästä iPod Touch -mediasoittimesta ominaisuus kuitenkin uupuu edelleen, vaikka molempien mallien uusimmat versiot ovat tietojen mukaan kykeneviä vastaanottamaan radiosignaaleja. Niitä hyödynnetään nimittäin Nike+:ssa, joka lähettää puhelimelle ja soittimelle tietoja radiosignaaleja käyttäen. On siis hyvin todennäköistä, että ominaisuus saatetaan aktivoida tulevien ohjelmistojulkaisujen myötä.

iPod Nanon radio tarjoaa perinteisen kanavahaun ja suosikkien lisäksi myös erittäin kiinnostavan Live Pause -ominaisuuden. Siinä sovellus nauhoittaa radiolähetystä laitteen muistiin, jonka ansiosta käyttäjä voi kelata lähetystä useita minuutteja taaksepäin tai pitää pienen tauon ja jatkaa kuuntelua keskeytyskohdasta. Kyseisten toimintojen lisäksi Applen arvellaan tuovan iPhoneen ominaisuuden, joka mahdollistaa parhaillaan soivan kappaleen etsimisen iTunes Storesta napin painalluksella. Se vaatii toimiakseen radiokanavalta tuen niin sanotuille tageille.

Vielä ei tiedetä, tullaanko radio-ominaisuus tuomaan erillisellä sovelluksella vai integroidaanko se iPhonen musiikkisoittimeen. Jos suunnitteilla on integraatio, niin voisi kuvitella, että ominaisuus tultaisiin liittämään osaksi suurempaa ohjelmistopäivitystä. Olipa asia miten tahansa, niin käyttäjille uusi ominaisuus olisi joka tapauksessa varmastikin erittäin tervetullut.