Palm Pre saapui vihdoin Eurooppaan, saatavilla myös ilman lukitusta

Palm Pre

Palmin ensimmäinen uuden sukupolven WebOS-käyttöjärjestelmään pohjautuva Pre-älypuhelin on pitkän odotuksen jälkeen saapunut Euroopan markkinoille. Uutuus saapui eilen myyntiin Saksassa, tänään se tuli saataville Espanjassa ja 16. lokakuuta Pre löytyy myös Iso-Britanniasta. Espanjaa lukuun ottamatta, jossa puhelimen saa yksinoikeudella Telefonican kautta, puhelinta muissa maissa myy O2-operaattori.

Mielenkiintoinen huomio on, että ainakin Saksassa Palm Pren saa O2:lta omakseen ilman operaattorilukkoa. Tällöin puhelin maksaa 481 euroa. Tarjolla on myös 24 kuukauden liittymäsopimus, jolloin asiakas maksaa etukäteen euron ja 20 euroa kuukausimaksuina koko sopimusjakson ajan.

Yhdysvalloissa myytävästä Prestä euroversio eroaa yhteyksiensä osalta. Siitä löytyy meillä päin käytössä olevat GSM- ja UMTS-yhteydet sekä tuki latauksia nopeuttavalle HSDPA:lle.

Palm Pren tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö (320 x 480 pikseliä), QWERTY-näppäimistö, GPS, kolmen megapikselin kamera, LED-salama, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, Bluetooth ja kahdeksan gigatavun sisäinen muisti. Mukana ovat lisäksi jo älypuhelimissa tutuiksi tulleet kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet.

Uutuudesta puhuttaessa ei pidä missään nimessä unohtaa siinä pyörivää WebOS-käyttöjärjestelmää, joka kykenee muun muassa kunnolliseen moniajoon. Käyttöliittymän keskeisiä toimintoja ovat universaalihaku, monipuoliset viestiominaisuudet ja integroituminen yhteen useiden sosiaalisten palveluiden kanssa. WebOS löytyy myös hiljattain julkistetusta Palm Pixistä, jonka huhutaan rantautuvan Eurooppaan ensi vuoden puolella.

Lähteet: The Unwired & Palm Blog

4 kommenttia

  1. 481 €?! On kyllä lievästi sanottuna kohtuullinen hinta! Tuolla hinnalla tuon saattaisi jo ostaakin.

  2. Toi hinta tosin Saksassa, paljonkohan Suomen kaupoissa sitten lopulta maksaa.

    Ensimmäinen älypuhelin näillä näkymin itsellä on N900, tällä hetkellä edullisin ennakkotilaushinta on ~550 euroa, mutta siinä mm. 32 gigaa muistia + muita kivoja ominaisuuksia, jotka on tuon hintaeron arvoisia.

  3. Entä WiFi? Alkuperäisessä jenkkiläisessä tämä löytyy.

    1. Löytyy WiFi 🙂 Unohtunut jostain syystä itse artikkelista…

Kommentointi on suljettu!