Samsungin Blue Earth pian Eurooppaan

Samsung Blue Earth

Ekologisuus on noussut voimistuneiden ympäristöpaineiden johdattelemana entistäkin tärkeämmäksi tekijäksi myös matkapuhelinvalmistajien toiminnassa. Se on loistavien ominaisuuksien, brändin ja muotoilun ohella yksi merkittävä myyntivaltti, jonka tärkeys tulee kuluttajien silmissä varmastikin kasvamaan seuraavina vuosina entisestään. Tämän on ymmärtänyt muiden muassa Samsung, jonka alkuvuodesta esitelty Blue Earth on vihdoin saapumassa kauppoihin tämän kuun aikana, kuten jo aiemmin uumoiltiin.

Blue Earth on kosketusnäytöllinen puhelin, jossa ympäristö on pyritty ottamaan huomioon käyttämällä sekä laitteessa että pakkauksessa kierrätysmateriaaleja. Puhelimen kuoret on valmistettu muovisista kierrätyspulloista kerätystä materiaalista ja mukana tulee energiapihi laturi. Edellä mainittujen ekotekojen lisäksi puhelimen takaa löytyy aurinkopaneeli, jolla laitteeseen saa niin sanottua vihreää virtaa.

Viimeisimpien tietojen mukaan Samsungin ekopuhelin saapuu tämän kuun aikana vähintäänkin Ruotsiin. Sen odotetaan joka tapauksessa olevan pian saatavilla myös useissa muissa Euroopan ja Aasian maissa, mutta Suomessa uutuus löytyy kaupoista luultavasti aikaisintaan marras-joulukuussa. Ikävä kyllä laitteen hintatiedot ovat edelleen pimennossa.

Samsung Blue Earthin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, WiFi, Bluetooth, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka, kolmen megapikselin kamera ja kolmen tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 240 x 400 pikseliä. Käyttöliittymänä toimii tuttu TouchWiz ja ohjelmistopuolelta löytyy Eco mode– ja Eco walk -sovellukset, joista ensin mainittu vähentää virrankulutusta ja jälkimmäinen laskee käyttäjän ottamat askeleet sekä näyttää muita hyödyllisiä tietoja.

Lähde: PhoneArena