Video: Sony Ericsson XPERIA X2 ja Windows Mobile 6.5 esittelyssä

Pocketnow.com-verkkosivusto on julkaissut mielenkiintoisen videon, joka on kuvattu hiljattain pidetyssä CTIA-tapahtumassa San Diegossa. Siinä Microsoftin Windows Mobile -tiimissä työskentelevä Anand Iyer esittelee sekä Sony Ericsson XPERIA X2:n rakennetta että sen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmää.

Videossa keskitytään erityisesti Windows Mobile 6.5:n perusominaisuuksiin, jotka löytyvät kaikista järjestelmää tukevista puhelimista. Esittelyssä ovat mukana muun muassa Marketplace-ohjelmistokauppa, My Phone -palvelu ja viestiominaisuudet. Puhelimesta löytyy myös Sony Ericssonin oma paneelikäyttöliittymä, joka tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin työpöytiin. Ominaisuudesta löytyy lisää tietoa aiemmin julkaistusta videosta.

Anand kertoo yllä kattavasti My Phone -palvelusta, joka mahdollistaa puhelimessa olevien tietojen kopioimisen Microsoftin suojatuille palvelimille. Sen avulla tiedot saadaan kätevästi aina uuteen puhelimeen ilman ylimääräistä sähellystä suoraan verkon yli. Sen kautta eivät siirry ainoastaan kuvat, yhteystiedot, kalenterimerkinnät ja kontaktit, vaan mukaan liitetään lisäksi myös tekstiviestit, joten kyseessä on varsin kattava palvelu. My Phone toimii kaikissa Windows Mobile 6.5 -puhelimissa veloituksetta.

Sony Ericsson XPERIA X2 on japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan toinen Windows Mobileen perustuva puhelin. Sen teknisiä ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, microSD-muistikorttipaikka, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, kuvausvalo, QWERTY-näppäimistö ja 3,2 tuuman kosketusnäyttö. Uutuuden odotetaan saapuvan kauppoihin tämän vuoden puolella.

4 kommenttia

  1. Eli Myphone action siirtää siis kaikki yhteystietosi yms suoraan Sveamamman suojelupoliisin haltuun nyt Ruotsissa vahvistetun ”tiedustelulain” nojalla.

    Aika kätevää.

    Venäläisten aktiivinen tiedustelupalvelu on ainakin tiiviisti maansa teollisuuden kanssa yhteistyössä teollisuusvakoilun palvelujen tarjoajana. Kuinka moni suomalainen luottaakaan ruotsalaiseen poliisiin?

  2. Ei siirrä. Puppua ja spekulointia 🙂 My Phonella ja Sony Ericssonilla on ei ole mitään tekemistä keskenään vaan My Phone on Microsoftin maksuton palvelu, jolla voi varmistaa Windows-puhelimen sisältöä pilveen. Palveluun pääsee osoitteessa http://myphone.microsoft.com Tiedot ovat Microsoftin pilvipalvelimilla ja käytännössä hajallaan ympäri maailmaa. My Phone toimii WM6.5 puhelimien lisäksi WM6.1 ja 6 luureissa.

    Sivupotkuna huomautus: Sidekick-palvelu ei ollut Microsoftin pilvialustalla (Windows Azure).

  3. Vähän tulee taas kerran SE:ltä hieman myöhässä puhelin. Tälle olisi ollut paljon paremmat markkinat ennen viime kesää. Nyt on parempiakin puhelimia markkinoilla/tulossa ihan pian. Ainakin Touch Pro 2 ja Omnia pro ovat todella kovia kilpailijoita, niissä on isommat näytötkin.

Kommentointi on suljettu!