Tarkastelussa Samsung Jetin TouchWiz-käyttöliittymä

Viime viikon alussa tein videon muodossa yleiskatsauksen Samsung Jet -kosketusnäyttöpuhelimeen, jossa kävin läpi myyntipakkausta, rakennetta ja pikaisesti myös käyttöliittymää. Nyt on aika julkaista toinen videokatselmus, jossa tarkastellaan hieman yksityiskohtaisemmin uutuuden TouchWiz-käyttöliittymää, joka on osa monia korealaisvalmistajan kosketusnäyttöpuhelimia.

Samsung TouchWiz tarjoaa kaikkiaan kolme kotinäkymää, joita voi muokata taustakuvin ja widget-minisovelluksin. Widgettejä löytyy varsin moneen lähtöön ja niiden avulla työpöydälle saa esimerkiksi kellon, sään, muistion, kalenterin ja profiilivalitsimen. Mukana on lisäksi pikakuvakkeet WiFi- ja Bluetooth-asetuksiin, joiden kautta pääsee kytkemään yhteyden nopeasti tilanteesta riippuen päälle tai pois.

Videossa käydään läpi muutamia minisovelluksia ja näytetään, miten ja mistä niitä voi ladata lisää. Samalla tarkastellaan myös mielenkiintoista kuutionäkymää ja päävalikkoa.

Yleisesti ottaen TouchWiz toimii Jetissä hyvin. Allekirjoittaneen mielestä resistiivinen kosketusnäyttö aiheuttaa kuitenkin pienen tahmaisuuden tunteen. Onkin todella harmillista, että puhelimeen ei ole saatu kapasitiivista kosketusnäyttöä, joka olisi ollut käyttöliittymän toimivuudenkin kannalta huomattavasti parempi ratkaisu.