Nokian Comes with Music -palvelun menestys takkuaa

Nokia 5800 XpressMusic Comes with Music

Nokian viime vuoden lokakuussa lanseeraama Comes with Music -palvelu ei ole onnistunut saavuttamaan vielä kovinkaan merkittävää suosiota, selviää tuoreimmista Music Ally -verkkosivuston käsiin saamista luvuista. Sivuston mukaan Nokian musiikkipalvelulla oli heinäkuussa kaikkiaan 107 000 aktiivista käyttäjää yhdeksällä eri markkina-alueella.

Tiedot perustuvat Nokian levy-yhtiöille lähettämään käyttäjämääräraporttiin, jonka Music Ally on onnistunut saamaan käsiinsä. Luvuista käy ilmi, että Comes with Musicin taival takkuaa erityisesti useilla kehittyneemmillä markkinoilla, joiden tilastot ovat osittain karua luettavaa.

Lukujen mukaan Nokian palvelu pärjää huonointen Sveitsissä, Italiassa ja Ruotsissa, joiden käyttäjämäärät olivat heinäkuussa järjestyksessään 560, 691 ja 1101. Täytyy kuitenkin muistaa, että esimerkiksi Sveitsissä Comes with Music avasi ovensa vasta kesäkuussa. Ruotsissa palvelu avattiin sen sijaan jo huhtikuussa, mutta siitä huolimatta se ei ole kyennyt houkuttelemaan kuin reilut 1000 käyttäjää. Eniten palvelu on saavuttanut suosiota Iso-Britanniassa, josta Comes with Music sai lähtölaukauksensa vuoden 2008 lokakuussa. Siellä palvelulla on lähes 33 000 aktiivista käyttäjää.

Comes With Music -käyttäjät, heinäkuu 2009

  • Iso-Britannia – 32 728 (Avautui: lokakuu 08)
  • Singapore – 19 318 (helmikuu 09)
  • Australia – 23 003 (maaliskuu 09)
  • Brasilia – 10 809 (huhtikuu 09)
  • Ruotsi – 1101 (huhtikuu 09)
  • Italia – 691 (huhtikuu 09)
  • Meksiko – 16 344 (toukokuu 09)
  • Saksa – 2673 (toukokuu 09)
  • Sveitsi – 560 (kesäkuu 09)

Yllä olevista luvuista on nähtävissä, että Comes with Music pärjää muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta huomattavasti paremmin kehittyvillä markkinoilla. Yksi syy tähän saattaisi olla kilpailu, jonka voisi kuvitella olevan kehittyneillä markkinoilla huomattavasti muita alueita kovempaa.

Nokia Comes with Music -palvelun ideana on tarjota käyttäjälle kertamaksua vastaan mahdollisuus ladata miljoonien kappaleiden joukosta musiikkia vapaasti. Suomeen palvelu saapuu tämän vuoden marraskuussa.