Applelta ennätystulos, iPhonen myynti jatkaa nousuaan

iPhone 3GS ja MacBook Air

Mac-tietokoneista, iPod-soittimista ja iPhone-puhelimista tunnettu Apple on ollut yksi niistä yhtiöistä, jota talouden yleinen taantuma ei ole juurikaan koetellut. Hyvästä tilanteesta kertoo myös Applen heinä-syyskuun tulos, joka oli yhtiön kaikkien aikojen tuottoisin neljännes. Apple onnistui nostamaan sekä tietokoneidensa että iPhone-puhelintensa myyntiä, mutta iPod-soittimien kysyntä laski hieman viime vuoden vastaavaan aikaan nähden.

Voittoa yhtiö tahkosi heinä-syyskuussa 1,67 miljardia dollaria, joka on selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin, jolloin tulosta syntyi 1,1 miljardia dollaria.

Apple myi neljänneksen aikana 17 prosenttia enemmän Mac-tietokoneita vuodentakaiseen nähden, joka tarkoittaa kaikkiaan 3,05 miljoonaa laitetta. Mediasoittimien myynti notkahti kahdeksan prosenttia asettuen 10,2 miljoonaan iPodiin. Suureen suosioon noussut iPhone jatkaa edelleen kasvuaan ja kuroo kovaa tahtia iPodien ja sen välistä myyntieroa kiinni. Heinä-syyskuussa puhelimia myytiin 7,4 miljoonaa kappaletta, joka on seitsemän prosenttia viime vuotta enemmän.

Olemme erittäin innoissamme myytyämme enemmän Macejä ja iPhoneja kuin minkään muun neljänneksen aikana aiemmin”, iloitsi toimitusjohtaja Steve Jobs ja jatkoi ”Meillä on erittäin vahva tuotevalikoima joulusesongille ja ensi vuodeksi tiedossa on todella hienoja uusia tuotteita.

Lisää Applen tuloksesta löydät tietoa yhtiön virallisesta tiedotteesta.

2 kommenttia

  1. Jouluna kannettavien koneiden myynti voi olla melko kiivasta jo pelkästään uuden windows käyttöjärjestelmän lanseerauksen myötä, mutta Iphonen suosiota ei ainakaan vielä ole Samsung tai Nokia omilla vastaavilla tuotteillaan pystynyt horjuttamaan.

    IT ja media – Kookas

  2. Eipä saanut Nokia vieläkään Applea kiinni kosketusnäytöllisissä puhelimissa.

Kommentointi on suljettu!