Sony Ericssonin uudella pomolla kovat tavoitteet: yhtiö voitolliseksi jo ensi vuonna

Yari, Aino, XPERIA X2 ja Satio

Sony Ericssonin uusi toimitusjohtaja Bert Nordberg lupaa nostaa yhtiön voitolliseksi ensi vuoden aikana. Kovaan tavoitteeseen pyritään uusien ja parempien tuotteiden lisäksi säästöillä sekä strategisilla muutoksilla. Nordbergin mukaan Sony Ericsson ei aio lähteä tavoittelemaan parempaa markkinaosuutta äärimmäisen edullisilla puhelimilla, vaan pyrkii iskemään markkinoille kalliimman hintaluokan malleilla.

Meidän on pyrittävä tuottamaan enemmän kehittyneempiä puhelimia ja kyettävä nostamaan keskihintaa. Emme tule jahtaamaan markkinaosuuksia myymällä 25 dollarin puhelimia Intiaan”, kertoi tulevaisuudesta Bert Nordberg.

Nordbergin lausunto viittaa siihen, että Sony Ericsson tulee keskittymään niihin asioihin, mitkä nostivat sen muutama vuosi sitten varsin hyvään asemaan markkinoilla. Yhtiön kalliimmat Walkman– ja Cyber-shot-puhelimet kasvattivat Sony Ericssonin asemia ennen taantumaa ja siitä seurannutta pudotusta markkinoilla. Viimeisen vuoden aikana mallisto on kuitenkin toistanut liikaa itseään, joka yhdessä taantuman kanssa on pudottanut Sony Ericssonin markkinaosuuden viiden prosentin tuntumaan. Yhtiössä on joka tapauksessa nyt vahva luotto uusiin puhelimiin ja niiden uskotaan menestyvän.

Jos markkinoiden vakautuminen jatkuu ja saamme uudet mallit markkinoille, niin tulemme saavuttamaan kannattavuuden ensi vuonna”, sanoi Nordberg.

Sony Ericssonin loppuvuosi tulee nojaamaan pitkälti Satioon, Ainoon, Yariin ja XPERIA X2:een. Ensi vuoden alussa markkinoille odotetaan huhujen mukaan Android-pohjaista XPERIA 3 -kosketusnäyttöpuhelinta, joka tulee olemaan hyvä lisä yhtiön mallistoon.

Lähteet: Taloussanomat & Di.se [Google-käännös]