Googlen huhutaan työstävän omaa älypuhelinta

Google logo

Tähän asti Google-puhelimella on viitattu yleisesti eri matkapuhelinvalmistajien Android-pohjaisiin puhelimiin. Tulevaisuudessa termillä saatetaan tarkoittaa kuitenkin jotain aivan muuta, sillä viimeisimmät tiedot kertovat, että Google haluaa markkinoille omaa brändiä kantavan puhelimen.

Huhu Googlen omasta älypuhelimesta perustuu Northeast Securitiesin analyytikko Ashok Kumarin tietoihin, joka kertoo keskustelleensa asiasta hakukonejätin yhteistyökumppaneiden kanssa. Tietojen mukaan puhelimen tulee valmistamaan kolmas osapuoli ja se olisi tarkoitus saada markkinoille jo tämän vuoden puolella.

Mielenkiintoista huhussa on väite, jonka perusteella Google tulisi myymään puhelintaan täysin ilman operaattoreiden avustuksia. Yhtiö poikkeaisi näin ollen merkittävästi markkinoiden valtavirrasta, koska viime vuosina erityisesti valmistajien huippupuhelimia on sidottu tiukasti tiettyjen operaattoreiden alle. Vahvasti operaattoreihin sidottuja puhelimia ovat esimerkiksi Apple iPhone, Palm Pre ja Motorolan tuleva CLIQ. Olisikin varsin erikoinen veto, jos Google todella jättäytyisi ulos operaattorisopimuksista.

Virallisen Google-puhelimen ominaisuuksista tiedetään vielä vähän, mutta se perustuu mitä ilmeisemmin Qualcomm Snapdragon -suorittimeen, tarjoaa kosketusnäytön ja tulee nojaamaan vahvasti web-ominaisuuksiin. Operaattorivapauden avulla yhtiön arvellaan haluavan tarjota käyttäjilleen enemmän päätösvaltaa puhelimen ominaisuuksissa ja toiminnoissa. Se voisi olla myös tapa houkutella uudenlaisia asiakkaita puhelimen ympärille ja erottua massasta erityisesti Yhdysvaltojen markkinoilla.

Googlen tunkeutuminen matkapuhelinmarkkinoille saattaisi sekoittaa ainakin pienempien valmistajien pakkaa pahemman kerran, sillä yhtiö tuskin lähtee tavoittelemaan vain pientä siivua markkinoista. Vaikeuksia saattaisi koitua esimerkiksi Motorolalle, jonka selviytyminen on pitkälti kiinni Android-puhelimista. On tietenkin mahdollista, että huhu Google-puhelimesta osoittautuu tuulesta temmatuksi, kuten kävi jokin aika sitten huhulle Microsoftin omasta puhelimesta.

Kiitos vinkistä nimimerkille aintsman!

Lähde: TheStreet