Nokia N900 myöhästyy hieman, toimitukset käyntiin marraskuun aikana

Nokia N900

Nokian odotettu Maemo 5 -pohjainen N900-mobiilitietokone ei ehdi myyntiin vielä lokakuussa, vaikka yhtiön alkuperäinen tarkoitus oli saada uutuuspuhelin valituille markkinoille tämän kuun aikana. Viimeisimpien tietojen mukaan puhelin tulee viivästymään vähintäänkin marraskuulle, mutta tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, tuleeko se myyntiin kuun alku- vai loppupuolella. Pahimmassa tapauksessa Maemo-puhelinta joudutaan odottelemaan joulukuun alkuun, sillä yhtiössä lupaillaan ainoastaan toimitusten aloittamista marraskuun aikana.

N900:n myöhästymisestä on kertonut muun muassa Maemon markkinoinnista vastaava Peter Schneider, joka kirjoitti asiasta viralliselle Maemo-keskustelupalstalle. Schneider kehuu Nokian ja avoimen kehittäjäkunnan työskentelevän tiiviisti yhdessä, josta esimerkkinä yhtiö jakoi lokakuussa Maemo Summit -tapahtumassa yhteisön testiin N900-puhelimia kaikkiaan 300 kappaletta. Kehittäjiltä saatu palaute on erittäin tärkeää ja sen mukaan laitetta pyritään kehittämään. Schneiderin antaa ymmärtää, että palautteen perusteella uutukaiseen on jäänyt vielä parannettavaa, jonka johdosta se tulee myöhästymään alkuperäisestä aikataulusta.

Nokia N900:n myöhästymisuutinen ei ole välttämättä täysin negatiivinen asia, sillä on hyvä, että Nokia pyrkii viimeistelemään laitteen kunnolla. Kukaan ei halua keskeneräistä tuotetta, vaan toimivan puhelimen, jonka luvattuja ominaisuuksia pääsee hyödyntämään ilman ongelmia. On kuitenkin toivottavaa, että uusin lupaus pitää, koska muuten vaarana on asiakkaiden kiinnostuksen lopahtaminen puhelinta kohtaan.

MobiiliBlogi on käsitellyt Nokia N900:aa useaan otteeseen. Olemme tehneet muun muassa pienimuotoisen katsauksen Maemo 5:n ominaisuuksiin ja uutisoineet muutamista videoista, joista viimeisimmässä esiteltiin puhelimen alkutoimenpiteitä. Yksi mielenkiintoisimmista videoista on varmaankin N900:n verkkoselainta käsittelevä pätkä, joka löytyy täältä.

3 kommenttia

  1. Yllättyikö joku? Todella huonon kuvan antaa yrityksestä kun lippulaivatuotteet ovat järjestäin myöhässä. Olisivat voineet siihen myyntiintuloaikaan pari viikkoa pelivaraa alunalkaenkin.

    Tietenkin jos tilanne on se, että kysyntä on ylittänyt huomasti odotukset eikä kuluttjia haluta ”palvella” kuten Apple ja Sonera 3GS:n kanssa niin voin antaa hieman anteeksi.

  2. Muistaakseni N97 ei kovin pahasti myöhästellyt ja ikuisuuden tiedossa ollut heinäkuun julkaisu piti kutinsa. Ja kuinka valmis tuote sieltä putkahti?

    N900 protoja renkslanneena on kyllä sellainen hytinä, että N97:n lastentautien kaltaisia fiboja N900 tuskin löytyy. Prototkin tuntuivat pitemmän päälle melko valmiilta pieniä rykimisiä lukuunottamatta.

    Itsellä N900 osto on siirtynyt ensivuoden puolelle kun Qt saadaan kunnolla puhelimeen (vaikka tuleekin ilmaisena päivityksenä, tiedän). Toinen vaikuttava tekijä on hinta. Toivon sen laskevan hieman nykyisestä ennustetusta hinnasta. Toisaalta Nokian tableteissa näyttää hinta pysyvän tiiiviisti (Nokia N810 22.10.09 520€, hintaseuranta.fi).

  3. Saunalahden puolelta toimitukset alkavat joulukuun alussa, näin kertoivat.

Kommentointi on suljettu!