Samsungin Blue Earth Suomeen jo lokakuussa, hinta varmistui

Samsung Blue Earth

Viime viikolla uutisoimme tiedosta, jonka mukaan korealaisen Samsungin aurinkoenergiaa hyödyntävä Blue Earth -kosketusnäyttöpuhelin olisi tulossa Ruotsin markkinoille jo tämän kuun aikana. Tieto on nyt vahvistettu Samsungin toimesta virallisella lehdistötiedotteella, josta selviää, että alkuvuodesta esitelty uutuus tulee ensimmäisenä myyntiin Pohjoismaissa tämän kuun lopulla. Suomessa päästään näin ollen ensimmäisten joukossa hiplaamaan Samsungin ekopuhelinta.

Samsung kehuu puhelimensa ekologisuuden koostuvan useista tekijöistä. Puhelimen kuoret on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista, eikä se sisällä haitallisia aineita kuten berylliumia, pvc:tä tai ftalaatteja. Laitteen takaa löytyy aurinkokennopaneeli, joka lataa puhelinta jo pelkän päivänvalon voimalla. Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi Blue Earthin pakkaus on tehty kierrätetystä kartongista, mukana tulee energiatehokas laturi ja ohjelmistopuolelta löytyy ekotila, jossa näytön valovoima laskee ja taustakuva tummuu, jolloin energiaa säästyy.

Yhtiö lupaa, että tunnin päivänvalolatauksella saa noin 10 minuuttia puheaikaa 3G-verkossa. Kesäisin paljon ulkona aikaa viettävä käyttäjä voi siis hyötyä ominaisuudesta paljon ja vähentää laitteen latauskertoja verkkovirran kautta. Kahdeksan tunnin ”valohoito” lataa akun 30 prosenttisesti.

Puhelimen muihin ympäristöä säästäviin ominaisuuksiin lukeutuu askelmittari, joka kehottaa ottamaan 10 000 askelta päivittäin ja kertoo, kuinka paljon voi vähentää hiilidioksidipäästöjä valitsemalla autoilun sijasta kävelyn. Lisäksi Blue Earth jakaa käyttäjälle silloin tällöin pieniä vinkkejä ympäristönsuojeluun liittyen sekä laitteen kalenteriin on merkitty valmiiksi tärkeät ympäristöpäivät.

Samsung Blue Earthin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat 3G, WiFi, Bluetooth, radio, GPS, muistikorttipaikka, kolmen megapikselin kamera ja kolmen tuuman kosketusnäyttö, jonka pinnoite on valmistettu naarmuuntumattomasta lasista. Puhelin saapuu markkinoille aiemmin mainitun tiedon mukaisesti lokakuun lopussa ja sen myyntihinta pyörii 469 euron tuntumassa.

Samsung Blue Earth pakkaus

1 kommentti

  1. Näyttäisi siltä, että puhelinvalmistajat alkavat tekemään ”ekologisempia” puhelimia (tämän lisäksi esim. Sony Ericssonin Greenheart tjsp.). Ekologisuushan on hyvä markkinointivaltti ja miksipä ei sitä useampi käyttäisi.

    IT- ja mediauutiset kootusti:
    http://kookas.fi/news/76

Kommentointi on suljettu!