Perjantai-illan kevennys: Microsoft piikittelee videolla Applen App Storea

Tämänviikkoisen perjantai-illan kevennyksen tarjoilee Microsoft, jonka tuore ja humoristinen Marketplace-ohjelmistokauppaa käsittelevä video vitsailee Applen App Storen kustannuksella. Apple on tunnetusti piikitellyt ohjelmistojättiä erityisesti Macintosh-tietokoneita käsittelevissään Get a Mac -mainoksissaan, mutta nyt Microsoft saa vuoron iskeä takaisin App Storen kautta.

Microsoftin videossa kaksi yhtiön App Lab -yksikössä työskentelevää fiktiivistä herraa esittelee hullunkurisia ja turhia sovelluksia, jotka on erinäisistä syistä hylätty Marketplacesta. Mukana vilahtavia sovelluksia ovat muun muassa aurinkokello ja GPS-ohjelma, joista ensimmäinen ei yksinkertaisesti toimi ja toisessa ei ollut mukana ollenkaan karttaa. Molemmat ovat siis täysin käyttökelvottomia, eivätkä näin ollen sovellu ohjelmistokauppaan.

Turhien sovellusten esittelemisellä ja hylkäyspäätöksillä Microsoft kampittaa Applea, jonka hyväksymisprosessissa hyödylliset ohjelmat voivat saada hylkäyksen, mutta täysin turhanpäiväiset tekeleet pääsevät läpi ilman ongelmia. Kyseessä onkin hauska ja osuva video, vaikka Microsoftin oman ohjelmistokaupan suppean valikoiman vuoksi vielä ei ole ehkä paras ajankohta laskea leikkiä suurimman ja parhaiten menestyneen sovelluskaupan kustannuksella.

Lähde: TechCrunch