Sony Ericssonin tehopakkaus: myös Satio tukee OpenGL ES 2.0:aa

Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson Satio on japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan yksi kiinnostavimmista uutuuksista, joka saapuu kauppoihin seuraavien viikkojen aikana. Puhelin kiinnostaa useita sen Symbian-käyttöjärjestelmän, suuren kosketusnäytön ja 12 megapikselin kameran johdosta, mutta puhelimesta löytyy myös paljon muutakin kiinnostavaa kuten OMAP3430-alusta, joka on jostain syystä jäänyt hieman taka-alalle Sation suhteen. Kyseistä alustaahan on hehkutettu varsin urakalla esimerkiksi Nokia N900:n kohdalla, joten on ehkä hieman ihmekin, että Sony Ericsson ei ole kovinkaan ahkerasti tuonut oman puhelimensa tehopuolta ilmi.

Käytännössä OMAP3430-alusta tarkoittaa, että puhelimesta löytyy 600 megahertsin kellotaajuudella tykyttävä ARM Cortex A8 -suoritin, PowerVR SGX -grafiikkayksikkö ja tuki OpenGL ES 2.0:lle. Sony Ericsson Satio kykenee näin ollen muun muassa iPhone 3GS:n ja N900:n tavoin erittäin näyttävään grafiikkaan. Yhtiö onkin julkaissut lyhyehkön videopätkän, jossa se demoaa Sation kykyä pyörittää 3D-grafiikkaa. Video löytyy tämän jutun lopusta.

Tehokkaan alustansa ansiosta Sony Ericsson Satio päihittää esimerkiksi Nokia N97:n, joka on maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Symbian-malliston lippulaiva. Nokian lippulaivaa on paikoitellen haukuttu hieman tehottomaksi, koska puhelimesta uupuu kokonaan erillinen grafiikkayksikkö ja sen suoritin kehittää ainoastaan 434 megahertsiä. Satiolla on tässä suhteessa kaikki mahdollisuudet tarjota sujuvammin toimiva Symbian-kokemus, ainakaan tehoista sen ei pitäisi jäädä kiinni.

Kertauksen vuoksi mainittakoon, että Sony Ericsson Satiosta löytyy myös 3,5 tuuman kosketusnäyttö, 12,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, Xenon-salama, HSDPA, WiFi, microSD-muistikorttipaikka ja A-GPS. Laitteeseen on ladattu valmiiksi Facebook– ja YouTube-sovellukset sekä paketin mukana toimitetaan kahdeksan gigatavun muistikortti.

3 kommenttia

  1. Sony Ericsson näköjään panostaa hieman tykimmin Symbian puhelimeensa kuin Samsung! Samsunghan ei ole jaksanut tehdä edes sitä Facebook sovellusta. Ja Facebookhan kuuluu nykyään melkein puhelinten perusominaisuuksiin! Ainakin jos puhutaan vähänkään kalliimmista puhelimista.

  2. Tätä puhelinta on jo odotettu kuukauden päivät.
    Kenelläkään tarkkaa tietoa siitä, koska tätä olisi mahdollista päästä kokeilemaan Suomessa livenä?

  3. Minä sain omani jo 20.10, mutta tilasinkin Ruotsista. Symbian ansiosta siihen voi ladata myös jotain Nokian apseja. Kaikki ei näytä toimivan.

Kommentointi on suljettu!