Tuleva Motorola Droid jo esikatsauksessa

Motorola DROID live

Viime viikko oli äärimmäisen kiinnostava siinä mielessä, että Motorolan tulevasta Android-pohjaisesta Droid-mallista saatiin paljon uutta tietoa. Puhelin tunnettiin aiemmin muun muassa nimellä Sholes, mutta hiljattain ilmeni, että puhelimen virallinen mallinimi on Droid ja se tulee myyntiin Verizon-operaattorin kautta. Virallinen julkistus tulee tapahtumaan tietojen mukaan seuraavien viikkojen aikana.

Nyt verkkoon on pamahtanut ensimmäinen kunnollinen esikatsaus Motorola Droidista. Testin takana on The Boy Genius Report -verkkosivusto, joka on jotenkin onnistunut saamaan tulevan uutuuden käsiinsä. Sivusto hehkutti puhelinta jo aiemmassa pikatestissä, eikä mielipide näytä muuttuneen lähemmässäkään tarkastelussa.

The Boy Genius Report käy testissään tuttuun tapaan läpi rakennetta, näyttöä, näppäimistöä, puhelintoimintoja, käyttöjärjestelmää ja toiminta-aikoja. Loppupuolella vilahtaa myös mielenkiintoinen telakointiasema, jonka avulla puhelimesta saa kätevästi tietoaseman, joka näyttää muun muassa säätiedot ja kellonajan. Artikkelista jää joka tapauksessa hieman epäselväksi, kuuluuko teline puhelimen vakiovarustukseen vai myydäänkö se täysin erikseen.

Sivusto kiittelee Motorola Droidia hyvästä rakenteesta, laadukkaasta 3,7 tuuman näytöstä ja tehokkaasta OMAP3430-alustasta, joka tarjoilee 550 megahertsin suorittimen sekä erillisen PowerVR-grafiikkayksikön. Rakenteen kerrotaan olevan pääsääntöisesti metallista, joka tekee puhelimesta huomattavasti esimerkiksi CLIQ:ä laadukkaamman. Näppäimistön osalta puhelin ei ole paras mahdollinen, koska painikkeissa ei ole tarpeeksi niin sanotusti tuntoa, joka johtuu puhelimen ohuesta rakenteesta. Joka tapauksessa näppäimistö jättää taakseen muun muassa T-Mobile G1:n, joten aivan surkea se ei siis ole.

BGR povaa Motorolan tulevalle uutukaiselle hyvää menestystä, joka saattaa vaikuttaa erityisen haitallisesti esimerkiksi Palm Pren myyntiin. Ikävä kyllä tämä amerikkalaisvalmistajan uutuus tulee näillä näkymin jäämään Yhdysvaltojen herkuksi.

1 kommentti

  1. Droid on kyllä paljon myyvämpi nimi kuin Sholes, enkä ota edes huomioon sitä, että minkälaisen väännöksen Sholes-nimestä saisi. Mitä telakkaan tulee, se tuskin on tulossa vakiovarustuksena, tai ainakin sen kuvan itse artikkelista sain.

Kommentointi on suljettu!