Adobe demoaa tulevaa Flashiä Windows Mobilella

Lokakuun alkupuoliskolla ohjelmistotalo Adobe kertoi tuovansa täydellisen Flash-tuen useille eri matkapuhelinalustoille. Yhtiön tarkoituksena on tarjota muun muassa web-suunnittelijoille mahdollisuus luoda verkkopohjaista sisältöä, joka toimii ilman virittelyjä tietokoneista matkapuhelimiin. Tavoitteeseen pyritään uudella Flash 10.1:llä, joka tulee vaiheittain ainakin Windows Mobile-, WebOS-, Android-, Symbian– ja BlackBerry OS -mobiilijärjestelmille.

Tähän asti matkapuhelinten Flash-tuet ovat rajoittuneet lähinnä niin sanottuun Lite-versioon, joka on tarjonnut ainoastaan osan tietokonepohjaisen Flashin toiminnallisuudesta. Tilanne tulee nyt kuitenkin merkittävästi muuttumaan, kun uusi Flash 10.1 saapuu tämän vuoden puolella Windows Mobile- ja WebOS-puhelimiin. Ensi vuonna tekniikka tullaan näkemään muilla yllä mainituilla alustoilla.

Adobe on jo aikaisemmin hehkuttanut tekniikkansa luomia mahdollisuuksia videolla, jossa yhtiössä työskentelevä Adrian Ludwig esitteli Flash 10.1:n toimivuutta Palm Pre -kosketusnäyttöpuhelimella. Nyt Adrian on ottanut käsittelyyn Windows Mobile -pohjaisen Toshiba TG01:n, jolla testataan Google Finance -sivustoa, joka hyödyntää Adoben tekniikkaa muun muassa osakekurssien kuvaajissa. Sivusto tarjoaakin hyvän keinon osoittaa, kuinka hyvin HTML ja Flash sulautuvat yhteen myös matkapuhelimissa Flash 10.1:n avustamana.