Engadget testasi LG:n GD910-kellopuhelimen

LG GD910

Korealainen matkapuhelinvalmistaja LG ehätti ensimmäisenä suurena valmistajana esittelemään markkinoille kellopuhelimen. Yhtiön alkuvuodesta julkistettu GD910 ei ole vallannut markkinoita kovinkaan laajasti, mutta ainakin Orange-operaattori myy sitä Iso-Britanniassa varsin suolaiseen 550 euron hintaan.

Uutuudesta on ollut tähän asti nähtävissä lähinnä pikaisia testejä, joista on ollut vaikea saada todellista kuvaa GD910:n ominaisuuksista ja toimivuudesta. Asiaan on joka tapauksessa tullut muutos, sillä suosittu Engadget-verkkojulkaisu on tehnyt kellopuhelimesta kohtuullisen laajan testin. Tekstin ja kuvien lisäksi mukana on myös kaksi videota, joissa demonstroidaan muun muassa tekstiviestin kirjoittamista ja mediasoitinta.

Engadget kehuu testissään puhelimen näyttöä, vaikka se onkin kooltaan ainoastaan 1,43 tuumaa. Kapasitiivisen tekniikan ansiosta näyttö vastaa hyvin kosketukseen ja se on yleisesti ottaen erittäin selkeä. Tarkkuutta näytöltä löytyy vaatimattomat 128 x 160 pikseliä, mutta kuvien perusteella se ei näytä juurikaan haittaavan.

Yllättäen LG GD910:n käyttöliittymä saa myös positiivista palautetta. Se on arvostelijan mukaan looginen ja helppo käyttää, vaikka pieni näyttö tuokin mukanaan omat ongelmansa. Välillä on esimerkiksi hankalaa osua oikeaan numeroon tai kirjaimeen. Videot osoittavat, että käyttöliittymä on lisäksi jouheva käyttää eikä nykimisiä ole havaittavissa.

Heikkouksiakin laitteesta löytyy. Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen vaatii oikeastaan aina Bluetooth-kuulokkeen, koska muuten yksityisyys häviää kokonaan. Puhelimen kaiuttimen äänenlaatu ei myöskään ole aina aivan sieltä parhaimmasta päästä, joten siitäkin syystä kuuloketta kannattaa käyttää.

LG GD910:n ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet, VGA-kamera, Bluetooth, MP3-soitin, tekstinluku ja puheentunnistus.

Testi löytyy kokonaisuudessaan Engadgetista.