Nokia 5800 XpressMusic päivittyi versioon 31.0.101

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia jatkaa kosketusnäyttöpuhelintensa päivittämistä uusilla ohjelmistoilla. Aivan vastikään Nokia N97:n sai yhden yhtiön historian suurimmista päivityksistä, joka parantaa muun muassa muistinhallintaa ja lisää käyttöliittymään kineettisen rullauksen. Nyt käyttäjät raportoivat myös 5800 XpressMusicin ilmoittavan uuden ohjelmistoversion olevan saatavilla.

Nokian ensimmäisen massamarkkinoille suunnatun kosketusnäyttöpuhelimen tuore päivitys on versionumeroltaan 31.0.101. Kyseessä ei ole edelleenkään kesällä huhuihin levinnyt suuren luokan päivitys, jonka pitäisi tuoda myös 5800 XpressMusiciin kauan kaivattu kineettinen selaus sekä monipuolistaa kotinäkymän muokkausmahdollisuuksia.

Verkkoon levinneiden tietojen mukaan 31.0.101-päivitys ei tuo mukanaan varsinaisia uusia ominaisuuksia. Tämän hetkisen tiedon valossa se keskittyy ainoastaan korjaamaan pienempiä bugeja ja kohentamaan laitteen yleistä jouhevuutta.

Aikaisempien ohjelmistoversioiden tavoin päivityksen tulisi sujua verkon yli tai vaihtoehtoisesti Nokia Software Updaterin avulla. Nokia 5800 XpressMusic tukee UDP-ominaisuutta (User Data Preservation), joten henkilökohtaisen datan pitäisi olla suojattuna päivitysprosessin aikana.

Kiitos juttuvinkistä nimimerkille Chris.

Lähde: ZOMG its CJ

4 kommenttia

 1. Hmh joo puhelimen päivitettyäni siitä katosi täysin soitto toiminto. Yritin uudelleen asennusta ilman vaikutusta. Aina kun joku soitti luuri meni joko jumiin tai sitten en kuullut mitä soittaja puhui. Lähti huoltoon 4 kerran saman vian takia. Kyse on ensimmäisessä erässä saapuneesta puhelimesta.

 2. Eipä mun 5800:ssa vielä mitään näe. En kyl oo kokeillu NSU:na, ainostaan OTA:n kautta. Ni ja kumpi toi versionumero nyt on? Ku viikko sitte twitterissä sanottiin jonkun ”tviittaajan” toimesta, että 30.0.110. Ei siinä, että olisko sillä tuon taivaallista merkitystä. 😀

  1. Voi olla, että ei toisiaan löydy vielä OTA:n kautta.. Näyttävät valuvan sitä kautta hitaammin. Sama homma on oman N97:n kanssa, uusi päivitys ei vielä ole saatavilla verkon yli. Pitänee vain odotella 🙂

 3. Pitää tulla tänne vähän avautumaan josko tämä postaus aiheuttaisi sen, että joku EI päivitä puhelintaan tähän versioon.

  Sen jälkeen kun päivitin puhelimeni versioon 31.0.101:
  – Ruudun kääntyminen on hitaampaa

  – Puhelimen toiminta on yleisesti ottaen hitaampaa:
  * Välillä musiikkisoittimen päristessä taustalla selaimen sulkeminen kestää ikuisuuden, joskus se sulkeutuu heti, mutta puhelin on silti jotenkin ”varattu” vielä monta sekuntia.
  * Multitaskaus on jotenkin huomattavasti raskaampaa yleisesti ottaen
  * Ohjelmat avautuvat hitaammin, vaikka muita ohjelmia ei olisi auki

  – Kun vastaanotan puheluita, ruudulla näkyvät ”kosketusnäppäimet” eivät aina toimi
  – Joskus kun minulle soitetaan, en kuule mitään toisesta päästä. Minun pitää soittaa takaisin jolloin kuuloke toimii taas.
  – Katsellessa musiikkitiedostoja muistikortilla (erikseen ostettu laadukas 16Gt muistikortti) puhelin tarvitsee nyt yhtäkkiä aikaa tiedostojen lataamiseen, joten ruudulle tulee ”Avataan…”.
  – Puhelimen muistin täyttymisestä ilmoittava virheviesti saattaa piinata sovelluksia käyttäessä, vaikka puhelimen muistista olisikin yli 70% vapaana.
  – Akku kuluu huomattavasti nopeammin kuin aiemmin ja palkit eivät tahdo kertoa totuutta akun tilasta.

  Pehmeä eikä kova resettikään ei toiminut, eli nämä ”ominaisuudet” ovat aivan sitä softaa itseään. Valtaisa pettymys, kyseessä on puhelimen taantuminen puhelimen ostoversioon 20.x.xx.

  Päivitystä 31.0.101 ei tunnukaan enää löytyvän PC- tai Ovi Suiten kautta, puhumattakaan ilmojen halki tulevasta päivityksestä. Taisivat Noksulla todeta että pääsi susi ilmoille ja vetivät päivityksen servereiltä.

  Versioon 31.0.101 EI kannata päivittää! Versiota edeltänyt ohjelmistoversio oli käytännössä täydellinen. (Byhyyyyyyy….)

Kommentointi on suljettu!