Nokian merkittävä päivitys N97:lle vihdoin ulkona

Nokia N97 live

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on aloittanut tähän asti merkittävimmän N97:lle suunnatun ohjelmistopäivityksen rullaamisen käyttäjille. Kyseessä on v2.0-päivitys, jonka yhtiö esitteli N97 Mini -mallin julkistuksen yhteydessä Nokia World 2009 tapahtumassa syyskuun alussa. Päivityksen tärkeimmät uudistukset löytyvät tämän jutun lopusta.

Päivitys tuo mukanaan monia käyttöä helpottavia parannuksia, joista yksi merkittävimmistä on kineettisen rullauksen ulottaminen verkkoselaimen lisäksi käyttöliittymän muihin osasiin. Ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi rullata listoja vetäisemällä näyttöä ylös tai alas, kun aiemmin selaaminen vaati sivussa olevaan vierityspalkkiin tarttumista. Kyseessä on merkittävä parannus, jonka poissaoloa harmiteltiin muun muassa MobiiliBlogin N97:ää koskevassa arvostelussa.

Ohjelmisto, jonka tarkka versionumero Suomessa on 20.2.019, kohentaa myös laitteen yleistä suorituskykyä. Lisänopeutta on saatu aikaan kehittyneemmällä RAM-muistin hallinnalla ja vapauttamalla lisää muistia C-aseman käyttöön.

Nokia rullaa päivitykset tuttuun tapaan maa-alueittain hieman eri aikaan ja ainakaan kirjoitushetkellä testaamassani N97:ssä ohjelmisto ei ollut vielä asennettavissa verkon yli. Puhelimen omaan päivityssovellukseen pääsee näppäilemällä ruudulle *#0000#, jonka jälkeen ohjelmiston saatavuuden voi tarkistaa. Laitteen päivittäminen onnistuu myös Nokia Software Updater -sovelluksella, jos verkon yli päivittäminen takkuaa syystä tai toisesta.

Nokia N97 osaa suojata käyttäjän tiedot tuhoutumiselta päivityksen ajaksi. On kuitenkin suotavaa luoda tiedoista varmuuskopio ennen päivitystä, jos puhelimessa on erittäin tärkeää materiaalia, jonka menettämisestä voisi koitua haittoja.

20.2.019-ohjelmiston keskeisimmät uudistukset

 • Kehittyneempi muistinhallinta. Sovellukset osaavat käyttää rajallisen muistin tehokkaammin, joka näkyy käyttäjille nopeutena ja muistiin liittyvien virheilmoitusten vähentymisenä.
 • Kineettinen selaus kaikissa käyttöliittymän listoissa sekä näkymissä, jotka ylittävät ruudun tarjoaman tilan.
 • Musiikkisoittimen kansikuvaominaisuus toimii varmemmin ja soitin osaa näyttää enemmän MP3 ID3 -tietoja.
 • Mukana on useita uusia sosiaalisiin palveluihin liittyviä widget-minisovelluksia.
 • Parannuksia kameraohjelmistoon.
 • Kotinäytön voi asettaa offline-tilaan
 • Mukana tuleva N-Gage-sovellus vie 10 megatavua vähemmän tilaa kuin aiemmin käytössä ollut erillisasennettu versio.
 • Uusi Ovi Maps 3.1 -versio. Säästää edelliseen versioon nähden seitsemän megatavua muistia.
 • Ovi Contacts– ja Ovi Store -sovellukset on nyt integroitu paremmin ohjelmistoon, joka säästää lisää muistia.
 • Kosketusnäytön herkkyyttä on pystytty kohentamaan uusilla ajureilla.

Lähde: All About Symbian

8 kommenttia

 1. Hurraa!

  Nyt, missä on 5800 ohjelmistopäivitys 🙂 Yhteysvirhettä monkuu puhelimen oma updateri.

  1. Täälläpäin väittää edelleen, että uusia päivityksiä ei ole saatavilla…

 2. Itseasiassa näköjään myös 5800XM:lle on saatavilla ohjelmistopäivitys.

  Uusi versio on 31.0.101 (aikasempi: 31.0.008)
  Tämäkin päivitys kuulostaa ihan mielenkiintoiselta:
  ”- Upeita uusia ominaisuuksia
  – Päivitettyjä sovelluksia
  – Parannuksia suorituskykyyn”

  Versio numeroiden ero ei kyllä päätä huimaa ja jostain syystä päivitys valuu serveriltä Ovi Suiten kautta todella hitaasti. Noh, hyvää kannattaa odottaa 🙂

  1. Niinpäs näkyy 🙂 Muutaman sivuston selasin pikaisesti lävitse ja niiden perusteella kyseessä on yleiseen vakauteen vaikuttava päivitys, joka ei sisällä varsinaisia uusia ominaisuuksia.

   1. Hööh eipä tuo 5800:n päivitys aivan yhtä herkullinen ole kuin N97:n päivitys. Mitähän tarkalleen ovat ”päivitetyt sovellukset” ja ”upeat uudet ominaisuudet” ?

 3. @Chris En osaa sanoa. Kaikilla sivuilla mainitaan päivityksestä suurin piirtein seuraavaa: ”There are no visual changes only some big fixes , the phone now seems more responsive and touch works better”

  1. Edelleen tulossa, mutta tarkempaa tietoa ajankohdasta ei vielä ole.

Kommentointi on suljettu!