Androidin vauhti on hurjaa: Nyt esitellään jo 2.0-version ominaisuuksia virallisella videolla

Google Android -mobiilijärjestelmän kehitystahti ei näytä laantumisen merkkejä, päinvastoin uusia versioita näyttää tulevan entistäkin kovempaan tahtiin. Syyskuun puolenvälin tienoilla 1.6-versio oli vielä uutta ja hienoa, jonka saapumista odotettiin mielenkiinnolla. Nyt kun se on saatu lokakuun aikana tuutista ulos, niin virallisessa kehittäjäblogissa demotaan jo 2.0-version tulevia ominaisuuksia.

Yhtiö kertoo julkaisseensa Android SDK -kehittäjätyökalusta uuden version, jolla tulevan Android 2.0:n ominaisuuksia pääsee hyödyntämään. Kehittäjien kannalta uusi versio tuo mukanaan muutamia tärkeitä API-rajapintoja, jotka mahdollistavat muun muassa Bluetooth-ominaisuuden monipuolisemman hyödyntämisen sekä kontaktien ja tunnusten paremman hallittavuuden.

Itse käyttäjien kannalta tärkeimpien uudistusten joukkoon lukeutuvat ehdottomasti useiden tunnusten synkronointimahdollisuus ja Exchange-tuki. Käyttömukavuutta lisää uusi Quick Contact -toiminnallisuus, joka tuo esimerkiksi yhteystietokuvaa klikatessa esiin valikon, josta voi valita sopivan tavan ottaa yhteyttä kyseiseen henkilöön. Käytettävyysparannusten joukkoon kuuluu myös kehittyneempi virtuaalinäppäimistö, jonka kerrotaan vähentävän virhelyöntien määrää ja pysyvän paremmin mukana nopeallakin kirjoitustyylillä.

Android 2.0 lisää kamerasovellukseen useita tärkeitä toimintoja. Se tuo mukanaan digitaalisen zoomauksen ja sisäänrakennetun tuen salamavalolle. Samalla käyttäjät pääsevät vihdoinkin vaikuttamaan valkotasapainoon, väreihin ja makrotarkennukseen.

Verkkoselain saa uudessa käyttöjärjestelmäversiossa tyylikkäämmän käyttöliittymän, kaksoisnapautuksella toimivan zoomauksen ja tuen HTML5:lle. Android 2.0 tukee myös Bluetooth 2.1 -tekniikkaa.

Yhtiö odottaa ensimmäisten Android 2.0 -laitteiden saapuvan markkinoille seuraavan parin kuukauden aikana. Kehittäjäblogissa kerrotaan, että 2.0:n jälkeen tulemme näkemään vielä yhden pienen päivityksen Androidille tämän vuoden aikana.

Lisää Android 2.0:n ominaisuuksista löydät tietoa täältä.

Android 2.0

Lähde: Android Developers

1 kommentti

  1. Aika hienolta näyttää jo. Melkoista haipakkaa saavat Androidia kehitettyä. Eihän Android ole ollut markkinoillakaan kuin vasta vuoden! Ja jostain luin, että ainakin USAlassa on jo isompi markkinaosuus kuin Windows Mobilella.

Kommentointi on suljettu!