Motorola DROID saapuu Yhdysvaltoihin 6. marraskuuta

Motorola DROID Verizon

Matkapuhelinvalmistaja Motorola ja teleoperaattori Verizon ovat vihdoin vahvistaneet viime viikkoina kovastikin huhuissa pyörineen kosketusnäytöllisen DROID-puhelimen. Uutuus on ensimmäinen Android 2.0 -pohjainen puhelin ja se tulee myyntiin Yhdysvalloissa 6. marraskuuta. Puhelimelle kertyy hintaa kahden vuoden operaattorisopimuksen kanssa ja 100 dollarin hyvityksen jälkeen 199 dollaria, jonka lisäksi maksettavaksi tulevat valittujen pakettien mukaiset kuukausimaksut. DROIDin hinnoittelu on varsin kilpailukykyinen ottaen huomioon sen ominaisuudet, joista löytyy lisää tietoa alta.

Olemme ylpeitä saadessamme työskennellä Verizon Wirelessin ja Googlen kanssa ensimmäisen Android 2.0 -älypuhelimen luomiseksi. Motorola DROID tarjoaa rikkaan käyttökokemuksen nopealla verkkoselauksella, mammuttimaisella näytöllä ja yhtiön kokemuksella muotoilun ja hyvän äänenlaadun osalta”, sanoi Motorolan matkapuhelinyksikön johtaja Sanjay Jha.

Motorola DROID on pikaisen saapumisensa ansiosta teknisesti eräs mielenkiintoisimmista Android-puhelimista. Sen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat QWERTY-näppäimistö ja 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 480 x 854 pikseliä. Niiden lisäksi mukaan on laitettu microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth 2.1, A-GPS, WiFi, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja LED-kaksoissalama.

Ohjelmistopuolelta löytyy jo alussa mainittu Android 2.0 ja sen peruskäyttöliittymä. Mukana on luonnollisesti tukuittain sovelluksia Googlen palveluihin, joista kiinnostavin on uusi Google Maps Navigation. Se on vielä beta-asteella oleva karttaohjelma, joka tarjoaa kunnolliset navigointiominaisuudet ääniohjauksella. Mielenkiintoa herättää myös verkkoselain, josta löytyy HTML5-tuki ja Flash 10 -valmius.

Puhelimelle tullaan tarjoamaan lisävarusteena multimedia-asemaa, joka muuttaa DROIDin herätyskelloksi, elokuvasoittimeksi tai vaikkapa digitaaliseksi kuvakehykseksi. Navigointiominaisuuksia arvostavat voivat sen sijaan ostaa autotelineen, jolla laitteen karttatoiminnoista saa kaiken irti.

Motorola DROID on kooltaan 60 x 115,8 x 13,7 millimetriä ja se painaa 169 grammaa. Puhelimen mukana toimitetaan 16 gigatavun muistikortti ja 1400 mAh:n akku.

Motorola DROID Verizon

Lähde: MobileCrunch

2 kommenttia

  1. Saisi se Motorlan CLIQ tulla Suomeen hypisteltäväksi. 🙂 Siinä on meikäläisen mielestä enemmän potentiaalia kuin tässä härpäkkeessä – pitkälti ulkoisen olemuksen takia! DROID vaikuttaa laatikkomaiselta ja muistuttaa tyyliltään taskulaskinta enemmän kuin tyylikästä puhelinta.

    1. On kyllä erittäin harmillista, että Suomessa joudutaan odottamaan näitä mielenkiintoisimpia uutuuksia todella pitkään. iPhone sentään saatiin Suomeen, mutta Palm Pretä ja nyt Motorolan uutuuksia joudutaan edelleen odottamaan…

Kommentointi on suljettu!