Nokialta kiinalaisen 3G-standardin mukainen Symbian S60 -puhelin: 6788

Nokia 6788

Nokia julkaisi muutama päivä sitten yhtiön ensimmäisen kiinalaiseen 3G-standardiin eli TD-SCDMA:n perustuvan puhelimen, joka on mallimerkinnältään 6788. Uutuusmalli on tehty läheisessä yhteistyössä maailman suurimman teleoperaattori China Mobilen kanssa ja se tulee myyntiin joulukuun loppuun mennessä.

Suomalaisvalmistaja kertoo nyt esitellyn Nokia 6788:n olevan vain alkusoittoa Kiinan markkinoilla. Yhtiö uskoo vahvasti TD-SCDMA:n kehitykseen Kiinassa ja aikoo tulevaisuudessa tuoda standardiin perustuvia puhelimia lisää markkinoille.

Yhtiö sanoo työstäneensä 6788-mallia läheisessä yhteistyössä China Mobile -operaattorin kanssa. Puhelimesta löytyy useita operaattorin tarjoamia sovelluksia ja se on alusta alkaen kehitetty China Mobilen verkkoa varten. Uutuuden kehutaankin näin ollen olevan omiaan Kiinan markkinoille.

Nokia 6788:n ominaisuuksiin kuuluvat ainakin Symbian S60 -järjestelmä, viiden megapikselin kamera, LED-kaksoissalama, neljän gigatavun sisäinen muisti, microSDHC-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja 2,8 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 240 x 320 pikseliä.

Lähteet: GSMArena & Nokia