Sony Ericsson Xperia Pureness mielenkiintoisessa esittelyssä

Sony Ericssonin malliston erikoisin puhelin on tällä hetkellä ehdottomasti syyskuussa virallistettu Xperia Pureness. Se on perustoiminnoin varustettu matkapuhelin, josta ainutlaatuisen tekee sen läpinäkyvä näyttö. Yhtiö kuvailee puhelimen tarjoavan niin sanotusti lomaa kaikkialle tunkevasta huipputekniikasta keskittymällä puhumiseen, tekstiviesteihin ja aikaan.

Xperia Purenessin kiehtovuudesta huolimatta puhelimesta on ollut saatavilla tietoa jopa yllättävänkin vähän. Sony Ericsson on ilmeisesti jaellut testikappaleita säästellen tai sitten blogien toimitukset eivät ole uskoneet laitteen nostattavan yleistä ihmettelyä kummempaa kiinnostusta. Olipa asia miten vain, niin MobileBurn-verkkosivusto on joka tapauksessa tehnyt kohtuullisen kattavan katsauksen tähän japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan kummajaiseen.

Videokatsauksessa käydään hyvin läpi puhelimen rakennetta, käyttöliittymää ja tietenkin läpikuultavaa näyttöä. Rakenteeltaan Sony Ericsson Xperia Pureness on yksinkertainen ja pelkistetty, sillä esimerkiksi näppäimet ovat täysin näkymättömissä valaistuksen ollessa pois päältä. Videosta käy selvästi ilmi, että näyttö toimii huonosti kirkkaassa valaistuksessa ja aurinkoisella säällä siitä on luultavasti mahdotonta saada mitään selvää.

Puhelimen poikkeuksellisesta olemuksesta huolimatta Xperia Purenessin tunnistaa Sony Ericssonin valmistamaksi kahdesta eri tekijästä. Ensimmäisenä silmään pistää luonnollisesti yhtiön logo, mutta sen lisäksi Sony Ericssonista vihjaa puhelimen käyttöliittymä, joka on varmasti tuttu kaikille yhtiön puhelimia käyttäneille.

Kiitos juttuvinkistä Mikaelille!