Video: Sony Ericsson Rachaelin käyttöliittymä vaikuttaa kiehtovalta

Perjantaina Sony Ericsson julkaisi oma-aloitteisesti parinkymmenen sekunnin mittaisen videopätkän ensi viikon tiistaina esiteltävästä Rachael-koodinimellisestä kosketusnäyttöpuhelimesta. Yhtiön videossa keskityttiin vilauttelemaan osia puhelimen rakenteesta paljastamatta kuitenkaan kokonaiskuvaa. Kyseessä olikin vain tarkoitus lisätä kiinnostusta 3. marraskuuta tapahtuvaa julkaisua kohtaan, eikä paljastaa vielä mitään tarkkaa Rachaelista.

Nyt verkossa leviää joka tapauksessa uusi video Rachaeliin liittyen, joka tulee hieman epävirallisemmalta taholta, mutta tarjoaa erittäin mielenkiintoista nähtävää puhelimen huhutusta käyttöliittymästä. Sony Ericsson Rachaelin käyttöliittymästä ei ole saatu uutta tietoa sitten heinäkuun, jolloin verkkoon valui ensimmäinen esittelyvideo tulevan uutuuden käyttöympäristöstä.

Uudessa videossa nähtävä käyttöliittymä on täysin yhteneväinen aiemmin nähdyn videon kanssa. Vaikuttaakin siltä, että Sony Ericsson Rachael tulee tarjoamaan jotain todella uutta ja kiehtovaa. Puhelimessahan pitäisi pyöriä Android-käyttöjärjestelmä, josta käyttöliittymä ei kuitenkaan anna vihjeitä millään tasolla. Sony Ericsson näyttäisikin vievän käyttöliittymän kustomoinnin esimerkiksi HTC:n Senseä huomattavasti pidemmälle. Videon perusteella tulos näyttää erittäin onnistuneelta.

Videosta voidaan tehdä muutamia mielenkiintoisia huomioita. Ensimmäinen sellainen on PlayNow-musiikkipalvelu, joka on liitetty käyttöliittymään tiiviisti, mutta tyylikkäästi. Samalla tavalla puhelimeen on integroituna myös sosiaaliset palvelut ja esimerkiksi kuvia selatessaan käyttäjä näkee muun muassa Flickr– ja Picassa-palveluissa olevat kuvat.

Kaikki Rachaelista saadut ennakkotiedot antavat luvan odottaa japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan Android-puhelimelta paljon. Sony Ericssonilla voi hyvinkin olla käsissään tuleva menestystuote, mutta liian korkea hinta tai hidas käyttöliittymä voivat koitua hyvänkin puhelimen kohtaloksi. Sony Ericssonin tulevaisuutta ajatellen on kuitenkin toivottavaa, että uutuus on joka osa-alueella vahva paketti.

Lähde: se-blog

3 kommenttia

  1. Aika karun näköinen käyttis minun makuuni. Animaatiot näyttävät kerran tai kaksi ihan hienoilta, mutta sen jälkeen ikoneiden pyörimisanimaatio alkaa ärsyttämään.

    Vielä on aika pitkä matka esim. HTC Sensen ulkonäköön ja toiminnallisuuteen.

Kommentointi on suljettu!