Nämä ovat kännykkävalmistajien markkinaosuudet kolmannen vuosineljänneksen jälkeen

Markkinaisuus Q3/2009

Matkapuhelinvalmistajien kolmannen neljänneksen voittoja ja tappioita käsittelevä tuloskierros on takana, joten on jälleen aika laittaa valmistajat paremmuusjärjestykseen markkinaosuuksien perusteella. Toiseen vuosineljännekseen verrattuna marssijärjestys ei kärkipäässä muuttunut ollenkaan, mutta hieman taajempana liikahduksia tapahtui Sony Ericssonin ja Motorolan osalta, jotka vaihtoivat keskenään paikkoja. Japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja nousi sijalle neljä ja amerikkalaisyhtiö vajosi viidenneksi.

Markkinoiden ehdottomana kuninkaana jatkaa edelleen Nokia, jonka osuus huhti-kesäkuuhun nähden koki kuitenkin pienen notkahduksen. Yhtiön siivu markkinoista on tällä hetkellä 37,3 prosenttia, kun se vielä viime neljänneksellä oli 37,8 prosenttia ja vuosi sitten 38,8 prosenttia. Nokian osuus onkin nyt alimmillaan sitten vuoden 2007 alun.

Nokian perässä kyttäävä korealaiskaksikko onnistui pitämään yllä hyvän vireen, vaikka LG ei osuuttaan kyennytkään kasvattamaan. Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung sen sijaan pomppasi toisen neljänneksen 19,2 prosentista 20,7 prosenttiin, joka on yhtiön tähänastinen huippu. LG:n markkinaosuus pysytteli 10,9 prosentissa. Yhtiöiden yhteenlaskettu siivu markkinoista kohoaa näin ollen jo 31,6 prosenttiin, joten kolme suurinta valtaavat kokonaismarkkinoista huimat 68,9 prosenttia.

Kärkikolmikon takana rämpivät Sony Ericsson ja Motorola, jotka molemmat menettivät osuuttaan huhti-kesäkuuhun nähden. Motorola tippui 5,4 prosentista 4,7:ään ja Sony Ericsson 5,1:stä 4,9 prosenttiin. Molempien valmistajien tulevan vuoden mallisto näyttää varsin kiinnostavalta, joten onkin jännittävää nähdä, onnistuvatko ne nostamaan asemiaan markkinoilla vuonna 2010.

Nokian kanssa tukkanuottasilla oleva Apple on saanut nostettua maailmanlaajuisen markkinaosuutensa matkapuhelimissa jo 2,5 prosenttiin. Vielä viime neljänneksellä sen arveltiin pyörivän noin kahden prosenttiyksikön tuntumassa. Muiden valmistajien tuotevalikoimaan verrattuna Applen osuutta voitaneen pitää erittäin hyvänä.

Vuoden 2009 toisen neljänneksen markkinaosuuksista voit lukea lisää heinäkuussa julkaistusta artikkelistamme.

1 kommentti

  1. Kasvaa tuo ”Muut” lohkon osuus aika vikkelää. Melkein kaikki mahdolliset komponenttivalmistajat siirtyneet luotsamaan puhelimia.

Kommentointi on suljettu!