Sony Ericsson Kurara: Sation pikkuveli?

Sony Ericsson Kurara

Sony Ericssoniin liitetyt huhut ovat viime viikkoina koostuneet pitkälti Android-pohjaisesta Rachaelista, joka on tietenkin ymmärrettävää lähestyvän julkaisun ja mielenkiintoisten ominaisuuksien johdosta. Se ei tule näillä näkymin kuitenkaan olemaan ainut lähitulevaisuudessa siintävä uusi älypuhelin, sillä vihjeiden mukaan Sony Ericsson suunnittelee julkaisevansa ensi vuoden alkupuolella Sation rinnalle toisen Symbian-käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen.

Tulevasta uutuudesta tiedetään vielä vähän. Sen arvellaan mukailevan Satioa, mutta sijoittuvan ominaisuuksiltaan ja näin ollen luultavasti myös hinnaltaan sitä alempaan kategoriaan. Tällä hetkellä varmana tietona pidetään lähinnä sitä, että Sation 12 megapikselin kameran sijaan Kurara-koodinimellä kulkevasta puhelimesta löytyy kahdeksan megapikselin kenno. Laite tulee perustumaan kosketusnäyttöön, jonka kokoa ei vielä tässä vaiheessa kuitenkaan tiedetä.

Matkapuhelinmarkkinoilla viime aikoina huonosti menestyneen Sony Ericssonin on spekuloitu keskittävänsä voimavaransa tulevissa älypuhelimissaan Google Androidiin ja Symbianiin. Luotettavana lähteenä tunnettu Mobile-Review-verkkosivuston perustaja Eldar Murtazin vihjasi asiasta syyskuussa ja ennusti samalla Sony Ericssonin esittelevän ensi vuonna noin kahdeksan edellä mainittuihin alustoihin perustuvaa puhelinta. Kurara tukisi osaltaan tätä väitettä.

Huhujen mukaan Sony Ericsson Kurara tekee ensiesiintymisensä vuoden 2010 Mobile World Congress -tapahtumassa Barcelonassa. Satio esiteltiin tämän vuoden MWC-tapahtumassa, mutta tuolloin puhelin tunnettiin vielä nimellä Idou.

Lähde: Mobile-Review