Uusi Sony Ericsson XPERIA X10:n on tehokas Android-puhelin

Sony Ericsson XPERIA X10

Odotusten mukaisesti Sony Ericsson on tänään esitellyt uuden Sony Ericsson XPERIA X10 -kosketusnäyttöpuhelimen, joka on yhtiön ensimmäinen Google Android -pohjainen matkapuhelin. Uutuus nousee kerralla Android-pohjaisten älypuhelinten kärkipäähän, ainakin jos paremmuutta mitataan tehoilla ja näytön koolla. Puhelimen sisällä tykyttää nimittäin yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin ja kosketuspinta-alaa löytyy mukavat neljä tuumaa.

Sony Ericsson XPERIA X10 ei perustu hiljattain julkaistun Motorola DROIDin tavoin uusimpaan Android 2.0 -versioon, vaan tyytyy 1.6:een. Tässä vaiheessa ei ole tietoa, tuleeko puhelin saamaan jossain vaiheessa päivityksen uudempaan versioon. Laitteen potentiaalia ja elinikää ajatellen päivitys olisi joka tapauksessa erittäin toivottava.

Google Android -käyttöjärjestelmän päällä pyörii Sony Ericssonin omaa käsialaa oleva UX-alusta. Sen hehkutetaan tarjoavan luokkansa parhaat viihdeominaisuudet, tiukasti integroidut sosiaaliset palvelut ja rikkaan graafisen käyttöliittymän. Yhtiö kertoo esittelevänsä tulevaisuudessa useita UX-alustaan perustuvia puhelimia, jonka ohella itse alustaan aiotaan tasaiseen tahtiin lisätä uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. UX:llä tulee näin ollen olemaan merkittävä rooli ainakin Sony Ericssonin Android-puhelimissa.

Sony Ericsson XPERIA X10

XPERIA X10 ja muut vuoden 2010 alkupuolella julkaistavat uuden puhelinperheen puhelimet ovat osoitus panostuksistamme avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmään, joka maksimoi kuluttajan valinnanvaran ja tarjoaa parhaan mahdollisen kuluttajakokemuksen. Maailmanlaajuisten operaattoriyhteistyökumppaneidemme reaktio XPERIA X10:een on ollut erittäin positiivinen”, Sony Ericssonin toimitusjohtaja Bert Nordberg kertoo.

Sony Ericsson UX-alusta sisältää uudet Timescape– ja Mediascape-sovellukset, joista ensin mainittu keskittyy sosiaalisiin ominaisuuksiin ja jälkimmäinen järjestelee mediasisällön yhteen paikkaan. Timescapen kautta käyttäjä voi hallita useita sosiaalisia palveluita helposti. Mediascape yhdistää puhelimessa olevan mediasisällön muun muassa YouTuben ja PlayNow:n kanssa.

Neljän tuuman WVGA-näytön (480 x 854 pikseliä) ja tehokkaan suorittimen lisäksi XPERIA X10:stä löytyy HSPA, WiFi, Bluetooth, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja kuvausvalo. Kooltaan XPERIA X10 on 119 x 63 x 13 millimetriä ja se painaa 135 grammaa.

Laitteen myyntipakkauksesta löytyy puhelimen ja akun lisäksi kuulokkeet, kahdeksan gigatavun muistikortti, Micro USB -kaapeli ja käyttöohjeet. Uutuus tulee saataville mustana (Sensuous Black) ja valkoisena (Luster White) kevättalvella 2010.

5 kommenttia

  1. Myyntiin tullessa varmaan selviää saako puhelimelle Android 2.0 päivitystä.

    1. Jep, silloin saattaa olla tarjolla jo uudempaakin, jos Androidin päivitystahti pysyy yllä 🙂

  2. Ai hitsi olipa harmi kuulla että puhelimessa onkin Android 1.6 eikä 2.0. Uusimman käyttiksen porkkanana kun tarjoillaan sitä rajusti uudistettua Google Mapsia, joka on meikäläisellä ollut joka laitteessa kovassa käytössä. 🙂 No, eiköhän se päivitetä tuohonkin kapulaan.

    Olisiko muuten mahdollista saada jotain skriinejä (tai löytyykö niitä jo) tekstinsyöttämisestä ko. laitteella?

  3. Onkohan Nokialla enää mitään mahdollisuutta älypuhelinten kiristyvässä markkinassa. Tämä ja lisäksi tämänpäiväinen Sony Ericsson Kurara näyttäisi olevan valovuosia Nokian lippulaivaa N900 edellä. Lisäksi muiden huippuvalmistajien puhelimet päälle. Voi voi.. tiedossa taitaa olla paluu kumisaappaiden valmistamiseen.

    1. En minäkään osta sonyericssonin kumisaappaita…enkä myöskään nokian puhelinta.

Kommentointi on suljettu!