Videolla Motorola DROID ja sen Android 2.0 -käyttöjärjestelmä

Pocketnow.com on tehnyt reilun kahdeksan minuutin mittaisen katsauksen amerikkalaisen Motorolan upouuteen DROID-kännykkään, joka saapuu Verizon-operaattorin yksinoikeudella Yhdysvalloissa myyntiin 6. marraskuuta. Motorolan uutuudesta löytyy paljon kiehtovia yksityiskohtia sekä raudan että ohjelmiston osalta, joten sen voisi olettaa kiinnostavan monia myös täällä Suomessakin, vaikka sitä meidän markkinoilla ei ainakaan kovin pian tulla näkemään.

Motorola DROIDin ehdottomasti yksi suurimmista mielenkiinnonkohteista on sen Android 2.0 -käyttöjärjestelmä, jota ei ole sitä ennen nähty vielä yhdessäkään matkapuhelimessa. Yllä olevassa videossa keskitytäänkin osuvasti Googlen uusimman käyttöjärjestelmäversion ominaisuuksiin, joka tekee pätkästä keskeisen myös meidän markkinoita ajatellen. On nimittäin selvää, että ennemmin tai myöhemmin Android 2.0 -puhelimia rantautuu kaukaiseen Pohjolaankin asti.

Videossa käydään läpi Google Maps Navigation -sovellusta, äänihakua, kalenteria, osoitekirjaa, ohjelmistokauppaa ja verkkoselainta. Mukana vilahtaa lisäksi tuore Car Home -sovellus, joka tuo ruudulle suurien kuvakkeiden muodossa ne toiminnot, joita puhelinta navigointilaitteena käytettäessä kaikkein eniten tarvitaan.

Pocketnow.comin katsaus antaa erittäin hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon uudessa alustassa on nähty vaivaa navigointiominaisuuksien eteen. Henkilökohtaisesti nostaisinkin uuden Maps Navigation -sovelluksen loppukäyttäjän kannalta merkittävimmäksi uudistukseksi Android 2.0:ssa. Se tulee olemaan monipuolisuutensa ja ennen kaikkea ilmaisuutensa ansiosta tulevaisuudessa merkittävä kilpailuetu muihin mobiilialustoihin nähden.