Sony Ericsson kertoo tarkemmin XPERIA X10:n sosiaalisista ominaisuuksista

Sony Ericssonin uuden Google Android -puhelimen, XPERIA X10:n, kiehtovimpiin ominaisuuksiin kuuluu yhtiön kehittelemä UX-alusta, joka sisältää muun muassa näyttävän käyttöliittymän sekä Mediascape– ja Timescape-sovellukset. Uusi mobiilialusta tulee olemaan merkittävässä roolissa Sony Ericssonin Android-puhelimissa, joita nähdään lisää ensi vuoden alussa. Tästä johtuen yllä oleva Sony Ericssonin virallinen video on kiinnostavaa katseltavaa, sillä se purkaa varsin hyvin puhelimessa tarjolla olevia sosiaalisia toiminnallisuuksia.

Videossa Sony Ericsson XPERIA X10:n Application Planning -tiimin vetäjä Erica Kato Marcus selventää hieman, mitä Mediascape- ja Timescape-sovellukset käytännössä tarjoavat. Lyhyesti ilmaistuna molempien ohjelmien tarkoituksena on yhdistää verkossa oleva informaatio kuten viestit, kuvat ja videot osaksi puhelimessa paikallisesti sijaitsevaa sisältöä. Sony Ericssonin päällimmäisenä tavoitteena on ollut halu hälventää paikallisen ja online-sisällön ero.

Timescape kokoaa käyttäjän eteen tiedot FacebookMySpace– ja Twitter-palveluista. Sovellus osaa yhdistää saman henkilön kanssa käydyn viestinnän selkeään näkymään, jolloin tiedonhallinta on huomattavasti helpompaa ja ystävien uusimpiin päivityksiin pääsee heti käsiksi. Osaksi Timescapea kuuluu myös työpöydälle asetettava widget, jonka avulla sovelluksen saa nopeasti auki.

Mediascape keskittyy nimensä mukaisesti mediasisältöön. Se liittää puhelimessa olevat kuvat, musiikit ja videot online-palveluiden kanssa. Hyvän käsityksen sovelluksen kyvyistä antaa niin sanottu infinity-kuvake, jota painettaessa puhelin hakee parhaillaan kuunneltavaan artistiin liittyvää sisältöä YouTube– ja PlayNow-palveluista.

Sony Ericsson XPERIA X10:n on ensimmäinen UX:ään pohjautuva puhelin. Sen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat tehokas prosessori, neljän tuuman WVGA-kosketusnäyttö, HSPA, WiFi, A-GPS ja 8,1 megapikselin kamera automaattitarkennuksella. Puhelin saapuu kauppoihin näillä näkymin kevättalvella 2010.