Konseptivideo vihjaa Symbianin tulevasta käyttöliittymästä

Erityisesti Nokian suosiossa olevaa Symbian-mobiilialustaa on useissa yhteyksissä haukuttu jälkeenjääneeksi ja vanhanaikaiseksi. Kritiikkiä on tullut erityisesti kosketusnäyttöpuhelinten osalta, joissa tyylikäs, helppokäyttöinen ja innovatiivinen käyttöliittymä on yksi tärkeimmistä myyntivalteista. Käyttäjät vaativat kineettistä rullausta, monikosketustoimintoja ja näyttäviä siirrosanimaatioita ohjelmasta toiseen navigoitaessa.

Avoimeksi alustaksi siirtyneen Symbianin kehitys käy kovana, mutta siitäkään huolimatta merkittäviä muutoksia ei ole tulossa vielä aikoihin. Suurimmat uudistukset käyttöliittymään nähdään versiossa Symbian^4, johon perustuvia puhelimia odotetaan markkinoille aikaisintaan vuoden 2011 alkupuoliskolla. Kuvaavaa on, että tällä hetkellä ollaan versiossa Symbian^1, joka tunnetaan myös nimellä S60 5th Edition.

Tulevan Symbian-version tuomista muutoksista käyttöliittymään tiedetään vielä tässä vaiheessa vähän. Symbian Foundation on informoinut, että QT-tekniikkaan siirtyminen yhdistettynä komponenttimuutoksiin aiheuttaa kehittäjille hieman purtavaa, jotta nykyiset sovellukset saadaan toimimaan Symbian^4:ssä.

Nyt Symbianin käyttöliittymän tulevaisuuden suunnasta on saatu pientä vihiä. Hiljattain pidetyssä SEE 2009 -tapahtumassa (Symbian Exchange and Exposition) Symbian Foundationin johdossa oleva Lee Williams oli esittänyt yllä nähtävän konseptivideon, jonka tarkoituksena on esitellä kehitystiimin ideoita. Videosta ei näin ollen voida vetää kovinkaan pitkälle meneviä johtopäätöksiä. On joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, mitä mobiilimaailman suurimman käyttöjärjestelmän kehityksessä tapahtuu.

Lähde: All About Symbian

2 kommenttia

  1. Eipä taida olla tuolla alustalla enää pitkää tulevaisuutta. Jää parempien jalkoihin.

  2. Näiden muutosten/ideoiden pitäisi jo olla käytössä puhelimissa, jos Symbian haluaa pysyä ykkösenä! Ei olisi varaa madella enää.

Kommentointi on suljettu!