Tarkastelussa Symbian S60 -puhelimille suunnattu Opera Mobile 10 beta -verkkoselain

Norjalainen Opera julkaisi joitakin päiviä sitten Symbian S60 -puhelimiin suunnatun testiversion tulevasta Opera Mobile 10 -verkkoselaimestaan. Kyseessä on suosittua Opera Miniä kehittyneempi selain, joka on suunnattu erityisesti suurinäyttöisille älypuhelimille. Se sisältää työpöytäselaimista tuttuja ominaisuuksia yhdistettynä Opera Turboon, jonka luvataan nopeuttavan verkkosivustojen lataamiseen kuluvaa aikaa erityisesti hitailla yhteyksillä.

Opera Mobile 10 betan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat sormiystävällinen käyttöliittymä, välilehdet, hyvä tuki web-standardeille, salasanamanageri ja näppärä Speed Dial -näkymä, jonka käyttäjä näkee ensimmäisenä selaimen avattuaan. Ominaisuuksista ja selaimen käytettävyydestä paremman käsityksen antaa yllä oleva videopätkä.

Selain toimii uusimmilla Symbian S60 3rd Edition- ja S60 5th Edition -puhelimilla. Tällaisia ovat videossa nähtävän Sony Ericsson Sation lisäksi muun muassa Nokia N95, Nokia E71, Nokia N97 ja Samsung Omnia HD. Selaimen voi ladata itselleen täältä.

6 kommenttia

 1. Hmm eipä kyllä taida vääntö 5800XM:ssä riittää selaimen pyörittämiseen. Kyllä sillä surffailee mutta käyttökokemusta parantaisi hieman joutuisampi toiminta. Verrattuna Mini 5b 10b on kyllä nopeampi.

  Ja aivan loistavahan tuo kyllä muuten on. Selaimessa toimii jopa Facebook chat – ainakin teoriassa. ”Enterin” painaminen aiheuttaa sen, että tulee riviväli. Vai tuntuuko Opera 10b jähmeältä myös testilaitteella? Jouduin katsomaan videon ilman ääntä, sorry jos tästä puhutaan videolla 🙂

  1. Satiossa selain toimi mukavan jouhevasti. Siltä osin ei ole valittamista 🙂

  2. Kyllä 5800XM:ssä riittää ihan hyvin vääntö. Opera Mobile 10 pyörii ihan hyvin omassa luurissani.

   1. Niin ja Youtubevideoiden peusteella nyt ei kannata hirveästi tehdä mitään päätelmiä siitä kuinka nopeasti jokin toimii. Nuo videot itsessään tahmoo usein eikä siis anna todellista kuvaa.

    Ihan hyvä tuo Opera tosiaan on, mutta saa nyt nähdä jääkö se jatkuvaan käyttöön. Itse olen Opera Minin kanssakin aina alkuinnostuksen jälkeen palannut käyttämään puhelimen omaa selainta.

 2. Hyvä selain tämä on, tosin ylen mobiiliareenan 3gp-linkit ei aukea.

Kommentointi on suljettu!