Nokia N900 Maemo-puhelimen verkkoselain virallisella promovideolla

Nokian myöhästelevä N900-mobiilitietokone on saanut viime viikkoina väistyä muiden valmistajien uutuuspuhelimia koskevien uutisten tieltä. Palstatilaa ovat vieneet muun muassa Motorola DROID ja Sony Ericsson XPERIA X10, jotka molemmat edustavat N900:n tavoin valmistajiensa malliston huippua. Vajaan parin viikon mittaisen hiljaiselon jälkeen Nokia N900 palaa kuitenkin parrasvaloihin uuden promovideon voimin, jossa yhtiö esittelee laitteen verkkoselaimen tarjoamia ominaisuuksia ja toimintoja.

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistaja Nokian tulevan Maemo-pohjaisen puhelimen verkkoselain sisältää hyvän standardituen ja Adobe Flash 9.4 -ominaisuuden lisäksi paljon muutakin. Mukana on useita eletoimintoja kuten sormen pyörittämisellä tapahtuva zoomaus, joka osaltaan paikkaa monikosketuksen puutetta. Kehittyneemmissä kosketusnäyttöpuhelimissa zoomaus on perinteisesti hoidettu niin sanotusti sormia nipistämällä, mutta Nokia on onnistunut kehittämään varsin luovan ratkaisun, joka ei vaadi laitteelta monikosketustukea.

Nokian lokakuussa antaman virallisen tiedotteen mukaan N900:n toimitukset alkavat tämän kuun aikana. On kuitenkin mahdollista, että sen saapuminen kauppoihin venyy aina joulukuulle asti. Suomessa puhelimen toimitukset lähtevät ensimmäisenä käyntiin Nokian omasta Online Kaupasta, jossa uutuus maksaa 599 euroa.

Paljon lisää N900-aiheista materiaalia löydät täältä.

3 kommenttia

  1. Toivottavasti vaan toimii niinkuin video antaa ilmi. Alkaa olla muuten Nokia huonot paikat mobilaitemarkkinoilla. Innolla odotellaan 🙂

  2. Tuo videohan on jo vanha. Eikös mitään muuta uutisoitavaa N900:n liepeiltä todellakaan löydy?

  3. No paljoa uudempi ei tämäkään ole ja internetissä kaikki on aina ”wanhaa”, mutta parhaiten selaimen ominaisuuksia valoittava video on mielestäni tämä:

    http://www.youtube.com/watch?v=Ih5SrhCJukI

    Siinä Mozillan jantteri kertoo selaimesta uusiakin juttuja ja näyttäisi aika finaaliversiolta selaimesta.

Kommentointi on suljettu!