Ovi Maps neuvoo suunnan tulevaisuudessa myös sisätiloissa

Nokia Ovi Maps N97 mini

Nokian Ovi Maps -karttasovelluksen merkittävimpiä uudistuksia tulee tulevaisuudessa olemaan paikannuksen ulottaminen myös sellaisiin paikkoihin, joihin perinteinen GPS-signaali ei ylety. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa suurimpien ostoskeskusten, lentoasemien ja muiden tunnettujen rakennusten sisätiloissa tapahtuvaa paikannusta. Kyseisen kaltaisesta toiminnasta saatiin esimakua jo kesäkuussa, jolloin maailman suurin matkapuhelinvalmistaja käynnisti Nokia Kamppi trial -kokeilun.

Forum Nokia -sivuston Kevin Sharp on koonnut kasaan mielenkiintoisen artikkelin, jossa käsitellään Nokian tavoitteita Ovi Mapsin ja sisätiloissa tapahtuvan paikannuksen suhteen. Jutussa keskitytään eritoten Nokian Social Location -tiimissä työskentelevän Michael Halbherrin lausuntoihin asian tiimoilta Web 2.0 Summit -tapahtumassa.

Yhtiön keskeisenä tavoitteena on luoda selkeä yhteys eri paikannustapojen välille. Ulkona tapahtuva navigointi hoituu GPS:n kautta, mutta sisätiloihin siirryttäessä joudutaan hyödyntämään matkapuhelinverkkoja ja WiFi-tukiasemia. Tällä hetkellä kaikki kolme tapaa ovat toisistaan erillään, mutta Nokia pyrkii integroimaan ne yhteen.

Täytyy olla yksi selkeä tapa paikannukseen, tapahtuipa se sitten GPS:n, matkapuhelinverkon tai WiFi:n kautta”, sanoi Michael Halbherr.

Pelkkien sisätilakarttojen lisäksi Nokia aikoo lisätä mukaan muitakin toimintoja. Suunnitelmissa on ainakin yhdistää mukaan 3D-elementtejä ja niin sanottuja augmented reality -ominaisuuksia, joissa sekoitetaan todellisuutta ja tietokonegrafiikkaa. Tulossa on varmastikin myös samankaltaisia sosiaalisia ominaisuuksia, joita nähtiin Kamppi trial -kokeilussa.

Michael Halbherr ei osannut vielä antaa kovinkaan tarkkaa ajankohtaa uusien ominaisuuksien saapumiselle, mutta uskoi, että kahden vuoden aikana merkittäviä askelia eteenpäin sisätiloissa tapahtuvan paikannuksen suhteen tullaan näkemään.

Lähde: Forum Nokia