Nokia N900:n Suomen toimitukset käyntiin viikolla 48

Nokia N900

Nokia on ilmoittanut lehdistötiedotteella vihdoin aloittaneensa odotetun N900-mobiilitietokoneen toimitukset. Suomalaisvalmistaja esitteli uutuuden elokuun lopussa ja alkuperäisen aikataulun mukaan sen piti saapua valituille markkinoille jo lokakuussa. Aikataulusta lipsuttiin hieman, mutta toivottavasti ylimääräinen aika on käytetty laitteen viimeistelyyn, jotta asiakkaat saavat odotuksen jälkeen valmiin ja toimivan tuotteen.

Suomessa Nokian ensimmäistä Maemo-puhelinta päästään näillä näkymin hypistelemään viikolla 48, jolloin Nokia Online Kauppa aloittaa N900:n toimitukset ennakkotilauksen tehneille. Laajempi saatavuus sijoittunee joulukuun alkuun, sillä yhtiön oma kauppapaikka käynnistää toimitukset hieman muita ennen. Nokian Online Kaupassa puhelimelle kertyy hintaa 599 euroa.

Nokia N900 on saanut aikaan paljon kiinnostusta elokuun virallisen esittelyn jälkeen, joka näkyy laitteen ennakkotilauksissa. Olemme erittäin innostuneita Maemosta, joka ottaa mallia tietokoneista tarjoamalla täysimittaisen selauselämyksen, jollaiseen muut eivät pysty. Uskomme N900:n olevan erittäin kiinnostava puhelin teknologiaan intohimoisesti suhtautuville asiakkaille”, kommentoi mobiilitietokonetta Nokian José-Luis Martinez.

Nokia N900 on Maemo 5 -käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin, josta löytyy 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö ja kolmirivinen QWERTY-näppäimistö. Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 600 megahertsin suoritin, OpenGL ES 2.0 -grafiikkakiihdytys, HSPA 10/2 Mbps, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS, 32 gigatavun sisäinen muisti, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella sekä LED-kaksoissalamalla.