Nokialta erikoinen N900-markkinointivideo

Odotetun N900-mobiilitietokoneen saapuessa seuraavan parin kolmen viikon aikana ensimmäisten suomalaistenkin asiakkaiden käsiin, haluaa Nokia muistuttaa tuoreella markkinointivideollaan kuukausien kovan työn ja testauksen tuloksesta. Tästä osoituksena on syntynyt yllä oleva video, joka poikkeaa merkittävästi aiemmin nähdyistä markkinointi- ja esittelypätkistä. Siinä esitetään puhelimen ideointia ja kehitystä hieman erilaisessa valossa.

Maemo-pohjainen Nokia N900 on saanut markkinoilla aikaan paljon positiivista kiinnostusta, jonka johdosta onkin erittäin mielenkiintoista seurata laitteen todellista menestystä. Erityisen kiintoisaa tulee olemaan laitteen myynnin vertailu yhtiön muihin kalliimman hintaluokan kosketusnäyttöpuhelimiin, jotka perustuvat tässä tapauksessa Symbianiin.

Nokia on mainostanut uutukaisen kohdalla paljon laitteen avoimuutta ja Linux-pohjaisuutta. Kyseiset pointit vetoavat varmastikin tekniikasta kiinnostuneisiin, mutta peruskuluttajalle esimerkiksi Linuxin mainitseminen saattaa luoda mielikuvan monimutkaisesta ja hankalasta laitteesta. Tämän johdosta monet saattavat päätyä tuttuun ja turvalliseen N97:ään uuden N900:n sijaan.

Lue kaikki Nokia N900 -aiheiset juttumme täältä.

5 kommenttia

  1. Tämä mainos ja koko N900 kampanjan yleisilme on loistava veto nokialta. Valovuosia edellä yhtiön muuhun mainontaan verrattuna. Toisaalta valovuosia perässä esim. Applea ja muista mediaseksikkäitä valmistajia. Suunta on kuitenkin oikea mikä on positiivista.

  2. Edellä kirjoittaneen kanssa olen ehdottoman samaa mieltä.

    Nokia on kyllä pitkään promotapahtumissaan harrastanut tämänkaltaista ”kieliposkessa” meininkiä, mutta virallinen mainonta on aina laahannut perässä.

    Nyt kun saisi vielä vikkeliä ja keveitä ohjelmistoja, jotka yhdistäisivät laitteet ja siirtäisivät datat ilman tuhannen ja yhden lisäohjelman lataamista, niihin yhdenmukaisen näköiset UI:t niin paketti rupeisi softienkin puolesta olemaan mukana nykypäivän kilpailussa. Tällä hetkellä Noksun ohjelmistot ovat teknisesti loistavia, mutta tuntuvat kankeilta ja ankeilta. Tätä kirjoittaessa mielessä ovi.com kauppa, Nokia PC Suite ja Ovi Suite.

  3. Funanbol sykronointi löytyy muuten myös S60:lle Ovi Storesta. On itse olut tarkoitus tuota kokeilla, muttei ainakaan vielä ole ollut aikaa sille.

    1. Muutenhan tuo Ovi on pätevä sync palvelu mutta jos sattuisi resetoimaan puhelimensa, katoaa puhelimesta Ovi Sync profile. Profiilia on äärimmäisen vaikeaa saada uudelleen puhelimelle koska asetustekstiviesti ei millään saavu perille. Muutenkin palvelu on jotenkin kankea ja epäselvä allekirjoittaneen mielestä.

Kommentointi on suljettu!