Orange: 30 000 myytyä iPhonea ensimmäisenä päivänä

iPhone 3GS

Sanonta ”hyvää kannattaa odottaa” vaikuttaisi kuvaavan mainiosti Orangen alkumenestystä Applen iPhonen kanssa, jonka yhtiö sai vihdoin valikoimiinsa 10. marraskuuta. Teleoperaattorin markkinointipäällikkö hehkutti Twitter-palvelussa Orangen myyneen ensimmäisenä päivänä yli 30 000 iPhonea, joka kuulostaa varsin uskomattomalta määrältä ottaen huomioon, että uusin versio, iPhone 3GS, on ollut saatavilla jo useiden kuukausien ajan.

Iso-Britannian iPhone-markkinat ovat kuuluneet tähän asti O2:lle, joka on myynyt Applen kosketusnäyttöpuhelinta maassa aina vuoden 2007 lopusta lähtien. Nyt sen yksinoikeus on kuitenkin ohi ja Orangen luvuista päätellen muutokselle on myös ollut tilausta. Ensi vuonna leikkiin hyppää mukaan vielä Vodafone, jonka jälkeen iPhonen saatavuus Iso-Britanniassa on vaihtoehtojen osalta varsin hyvissä kantimissa.

Applen menestys matkapuhelinmarkkinoilla on ollut huimaa aina alkuperäisestä iPhonesta lähtien. Yhtiö on älypuhelinten osuuksia mitattaessa noussut uhmaamaan jo suuria ja perinteisempiä valmistajia, vaikka Applen kokonaissiivu matkapuhelinmarkkinoista on vielä varsin vaatimattomat 2,5 prosenttia.

Lähde: Pocket-lint