LG ei lue Nokiaa merkittävimmäksi kilpailijakseen

LG logo iso

Korealainen LG ei yhtiön toimitusjohtajan Nam Yongin mukaan pidä maailman suurinta matkapuhelinvalmistaja Nokiaa pääkilpailijanaan. Nam Yong mainitsee puhelinrintamalla LG:n kovimmiksi kilpailijoiksi Research In Motionin ja Applen, joiden älypuhelimet ovat menestyneet erityisen hyvin Yhdysvaltojen markkinoilla. Nokia ei sen sijaan ole Amerikan markkinoilla loistanut, vaan on joutunut panostuksesta huolimatta tyytymään sivurooliin rapakon takana.

LG:n toimitusjohtajan lausunto kertoo siitä, että korealaisvalmistajan tähtäimessä ovat tulevaisuudessa nimenomaan älypuhelimet eikä edulliset perusmallit. Nokian vähättely viittaisi toisaalta siihen, että LG ei usko suomalaisvalmistajan voimaan älypuhelinmarkkinoilla tulevina vuosina. Onkin todella mielenkiintoista seurata, kuinka osuudet älypuhelimissa tulevat ensi vuonna kehittymään. Odotettavissa saattaa olla merkittäviäkin käänteitä.

Omaa osuuttaan LG pyrkii nostamaan markkinoilla laajalla valikoimalla ja panostuksella sekä Windows Mobile– että Google Android -puhelimiin.

Suunnitelmissamme on julkaista noin 10 uutta Windows Mobile -pohjaista älypuhelinta vuonna 2010”, kertoi LG:n edustaja paljastamatta kuitenkaan ensi vuoden älypuhelinten kokonaismäärää.

LG:n heikko kohta markkinoilla on huono ohjelmistotarjonta. Yhtiöltä löytyy oma ohjelmistokauppa, joka ei ole kuitenkaan lähelläkään Applen App Storea sovellusten määrässä mitattuna. Sen kehittäminen tulee olemaan yhtiön suuria haasteita ensi vuonna, sillä ilman hyvää sisältöä markkinoilla ei pitkällä tähtäimellä tule enää pärjäämään.

Lähde: The Korean Herald

2 kommenttia

  1. Mitä LG omalla ohjelmistokapalla tekisi jos kerran panostaa Windows Mobile- että Google Android -puhelimiin? Näille alustoille löytyy jo ohjelmakaupat.

  2. en ihmettele yhtään lg:n lausuntoa… se on totta tällä hetkellä. nokialla on ollut etsikkoaikansa, jonka se on menettänyt parin tollon johtajan takia… jos katsoo muiden valmistajien (htc, sonyericsson, motorola yms), onhan niiden mallit upeita… suurinäyttöisia, ohuita,todellisia multimedialaitteita… ps. kyllä maailman (toistaiseksi) suurimmalla valmistajalla pitäisi olla todellinen vaihtoehto myös huippumallissa… käsittämätön asia, ei vaan ole. ratkaisuehdotus: parille johtajalle kenkää ja uudet miehet ruoriin. t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!